Гришо пак би Вавринка и е на 1/4-финал в Мадрид (видео)

16:21
Гришо пак би Вавринка и е на 1/4-финал в Мадрид (видео)
Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Мастърса на червени кортове в испанската столица Мадрид. Първата ни ракета надделя над Стан Вавринка от Швейцария в три сета – 7:6(3), 3:6, 6:3.

Двубоят продължи малко по-малко от два часа.

Успехът за Димитров бе трети от пет мача между двамата при професионалистите. За място на полуфиналите най-добрият български тенисист ще играе срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал от Испания и Симоне Болели от Италия.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Guardiola10
07.05.2015 17:50

Браво на Григор! Първият сет едва ли можеше да е по-оспорван. След втория си мислех, че дотам му беше и на този турнир, обаче изглежда се събра, разнообрази ударите, а и много голямо впечатление ми прави, че на всеки турнир публиката е или пълна с българи, или има само една групичка, която обаче надвиква всички - поне едно положително нещо от емиграцията в кръга на шегата. Иначе ми е интересно някой, който следи Гришо редовно да каже, струва ли ми се или като цяло не обича много да разиграва съперниците по корта и връща ударите предимно към тях. Срещу някои доколкото знам това е тактика, защото ги затруднява, ама при него ми се струва, че е тенденция от това, което съм гледал.

fivooo
08.05.2015 06:43

Може би защото на тенис кордовете не се вика по принцип. Ама те българите от къде да знаят? Кога са виждали такова нещо като тенис в България?

golemiq_geshan
07.05.2015 19:25

Не бих казал , че швейцареца ще те разгроми в сегашното си положение , особено пък на клей ... Да не забравяме кой беше разгромения миналата година на Ролан Гарос в 1ви кръг ... Да не забравяме , че Григор в предишния мач срещу Стан просто го остави да се бие сам , така че тези идеи за тактики и стратегии много много не минават срещу топ тенисисти , там по - скоро въпроса е до моментно състояние

simon_66
07.05.2015 18:36

Ами има тенисисти, срещу които е по-добре да не участваш в дълги разигравания, защото доста често им прищракват нервите и играят с много мощни удари и от форхенд, а може и от бекхенд, точно какъвто е Вавринка.. има и редица други такива със завидна защита и експлозивни удари, сред които бих отличил напоследък и Кириос освен основните топ играчи като Джокович, Надал, Федерер и някои други разбира се. В Григор ми хареса днес, че имаше много добра тактика, от която не избяга цял мач и му донесе успех, а именно да не дава контрола върху играта на Варинка. Направиш ли подобна глупост да му дадеш инициативата,както Гриши направи срешу Йънг на страта на турнира, швейцарецът ще те разгроми просто. Дано продължава в същия дух, а утре освен добра тактика, ще се нуждае и от доста късмет в целенето на линиите и с пърия сервиз срещу Надал. Аз лично си мисля, че за да имаш успех срещу Надал, освен добра защита, трябва да умееш да си реализираш възможностите за пробив, защото Григор неминуемо ще ги получи в даден момент, а и не трябва да бяга от агресивността в играта си! УСПЕХ!

simon_66
07.05.2015 17:42

Пожелах си мач с Надал на четвъртфиналите и се сбъдна.. утре поне ще си свири часовника на какво ниво е играта му на клей с краля *smile* Надал между другото е в почти топ форма от това, което гледах до преди малко! Ще е успех утре, ако Григор вземе сет на Надал, та камо ли нещо повече! Ако го стори, то значи със сигурност е готов за наближаващия Ролан Гарос!

golemiq_geshan
07.05.2015 20:54

Не съм отписвал Надал , прочети ми коментара пак и ще видиш , че дори го определям като фаворит , но вече не е действащ крал на клея ... Това понятие си остава негово , но просто в момента не е в сила ... Федерер остава най - добрия играч за всички времена , но това не означава , че все още може да печели турнир след турнир , просто вече Надал е на по - ниско ниво и не виждам защо да всява все още такъв страх , още повече , че Надал не само тази година е неубедителен на повечето турнири на клей а от няколко години , за момента той остава страшилище за играчите от топ 20 само на Ролан Гарос , защото там получава една допълнителна енергия и мотивация , зарежда се страшно много и е фаворит срещу всеки дори да не играе най - добрия си тенис

sa6etoo
07.05.2015 19:37

Има истина в това което казваш, но да отписваш Надал на клей е повече от глупаво. Понятието "крал на клея" ще остане вечно негово или поне едно 40-50 години в които никой АБСОЛЮТНО никой няма да може да подобри постиженията му на тази настилка. Джокович може да го бие до края на кариерата му на клей и пак няма да е по-добър от Надал на клей. Спомни си миналия сезон как протече клей сезона и в какво състояние беше Рафа. Спечели с клизма в Мадрид, отиде в Париж и си взе своето. Утрешния мач е мач за самочувствието и на двамата.

golemiq_geshan
07.05.2015 19:21

Освен , че не е тестван , той е и крайно непостоянен в момента ... Всички само се залъгвате , че все още съществува понятието "краля на клея" , да Надал все още е огромен фактор на червено и все още е фаворит срещу почти всички освен Джокович , но той изигра много силен мач и с Джоко на финала , а на следващия турнир беше отчайващо слаб , така че утре ще бъде страшно непредвидимо

sa6etoo
07.05.2015 18:24

Рафа реално не е тестван още. Не се залъгвай от това което игра срещу Болели. Утре ще стане ясно и Григор на какво ниво и Рафа на какво е. Очаквам доста оспорван мач дори да свърши в 2 сета.

Garrincha
07.05.2015 16:23

Брао , е , Грихони ... ей , Маша дава крилеееее ...