Гърци разпитват за Литекс

14:39
Гърци разпитват за Литекс
Гръцките журналисти, които отразяват подготовката на ПАОК Салоники в хотел "Златно лале", сериозно се интересуват от Литекс през последните дни, съобщиха от щаба на ловчанлии.

Причината е че, двата отбора са потенциални съперници в четвърти предварителен кръг на Лига Европа, който ще се играе на 20 и 27 август. Повечето от репортерите на вестници и радиа бяха пропуснали факта, че настоящия треньор на солунския гранд Фернандо Сантош има четири мача срещу Литекс. През 2001 г. АЕК отстрани "оранжевите" след 3:2 в Атина и 1:1 в Ловеч. И на следващата година, когато Панатинайкос с мъка преодоля ловчанлии, след като победи с 1:0 в Ловеч, но загуби със същия резултат на "Апостолос Николаидис" и двубоят отиде на продължения. Два гола на Кшищов Важиха в 115-а и 118-а минути класира "зелените" напред.

За да срещне ПАОК, Литекс обаче първо трябва да отстрани норвежкия Валеренга. Според гръцките журналисти това няма да бъде лесно. На същото мнение е и капитанът на шампионския тим на Гърция от 2004 г. Тео Загоракис, който пристигна в хотела. В момента той е президент на ПАОК.

Литекс ще разбере съперника си за Лига Европа на 7 август, когато е жребия. Както е известно, ловчанлии ще бъдат поставени, което им гарантира по-лек противник. Здрава тренировка проведе Литекс в неделя вечерта.

Футболистите направиха различни упражнения, за да завършат с тактическа игра. Христо Янев и Адриано Миранда се готвеха на облекчен режим, като въртяха обиколки на терена. Днес сутринта Литекс проведе тренировка, а за следобед е предвидено възстановяване. Във вторник (21 юли) е контролата с Де Граафшап. На следващия ден футболистите ще получат почивка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MB_KrisS
20.07.2009 17:10

За да срещне ПАОК, Литекс обаче първо трябва да отстрани норвежкия Валеренга. Не е ли обратното?