\"Принцът на Рим\" готов за игра, излиза срещу България

22:14
\"Принцът на Рим\" готов за игра, излиза срещу България
Капитанът на Рома Франческо Тоти ще се завърне в игра за своя отбор. Както е известно "Принцът на Рим" се отказа от националния отбор след контузията, която получи по време на мача на "вълците" срещу Ливорно през април. Тогава се наложи операция на коляното му и с това се сложи край на неговата кариера като национален състезател.

Друга звезда на адзурите Алесандро Неста също прекрати участието си в селекцията на Италия. Но докато при защитникът почти сигурно завръщане няма да има, то Франческо Тоти отново може да играе за Италия.

Последната изява на Тоти за скуадра адзура беше по време на Световното първенство в Германия през 2006-а година, което той и съотборниците му спечелиха.

"Връщане в националния отбор? Може би. Още е рано да се каже със сигурност", каза 31-годишният нападател.

След отпадането на Италия от Евро 2008 в четвъртфиналната фаза и назначаването на Марчело Липи за селекционер, завръщането на Франческо Тоти е почти сигурно.

Първата сериозна изява на Тоти предстои през месец август, когато неговия Рома ще срещне шампиона на Италия Интер в двубой за Суперкупата на страната.

Ако Тоти покаже, че е преодолял контузията си и възвърне върховата си форма, то Марчело Липи със сигурност ще разчита на негo в кампанията за класиране на Мондиал 2010. Световните шампиони са в квалификационна група с националния отбор на България, както и отборите на Ейре, Грузия, Кипър и Черна гора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация