Двойна победа за Мерцедес в Испания, Розберг изпревари Хамилтън

18:12
Двойна победа за Мерцедес в Испания, Розберг изпревари Хамилтън
Нико Розберг с Мерцедес спечели Гран При на Испания, след като успя да надделее в битката срещу съотборника си Люис Хамилтън.

Розберг, който стартира от полпозишън в петия старт за сезона, успя да задържи лидерството си до 45-та обиколка, когато Хамилтън успя да го изпревари. Битката продължи седем обиколки, но Розберг си върна позицията, след като Хамилтън влезе в бокса.

В крайна сметка пилотите на Мерцедес финишираха първи и втори, а Себастиан Фетел с Ферари остана на трето място.

Четвърти финишира Валтери Ботас, а Кими Райконен с Ферари е пети.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CLOTH
11.05.2015 00:38

Определено скучно състезание се получи. Розберг перфектно се възползва от борбата зад него и спечели лесна и безпроблемна победа. За втората позиция въпросът беше КОГА Хамилтън ще успее да изпревари Фетел. Това трябваше да стане още след първите стопове, но механиците на Люис се забавиха и после се наложи да изграждат нова стратегия, тъй като характеристиката на пистата трудно позволява изпреварвания, въпреки преднината, която Мерцедес имат пред Ферари. Все пак като разнообразиха с гумите, очаквано стрелите стигнаха до двойна победа. Кими отново не се справи добре в квалификацията и се наложи да си проправя път, повреме на състезанието. И той, както и Фетел в Бахрейн, си изпатиха от бързия Ботас на правите и в крайна сметка не успя да го изправари и се задоволи с петото място. Аз, като фен на Макларън, имах надежди за това състезание, що се отнася до болида на Алонсо и ако не беше проблемът в спирачките, Фернандо можеше да спечели точка или две, но...Хондите просто са много назад.