Балъков остава начело на Литекс

11:02
Балъков остава начело на Литекс
Красимир Балъков почти сигурно ще остане начело на Литекс и през новия сезон, независимо дали тимът ще се класира за Лига Европа. Бала вече се е срещнал с ръководството и двете страни са обсъдили бъдещото развитие на отбора, пише "Тема Спорт".

Героят от САЩ'94 води ловчанлии в евротурнирите през миналата година, като Литекс отстрани молдовския Верис, но после отпадна от унгарския Дьошгьор.

Балъков бе в плановете на австрийския Аустрия Виена, но тимът ограничи избора си до други трима специалисти.

"Оранжевите" отново ще разчитат на добрите контакти Балъков, който бе с основна тежест при трансферите на Николай Бодуров във Фулъм, воден тогава от Феликс Магат, и на Симеон Славчев в Спортинг Лисабон.

Наставникът ще продължи и през новия сезон да налага млади играчи, които впоследствие да бъдат продадени за добри суми в чужбина. Шанс за изява от лятото ще получат двама от талантите на тима - Тонислав Йорданов (17 г.) и Георги Минчев (20 г.). Първият блесна по време на европейското за юноши у нас, като вкара и двата гола за България. В елитната група пък се отчете с 41 попадения. Йорданов досега не е бил използван от Балъков, докато Минчев вече дебютира в "А" група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
15.05.2015 11:09

Те тези от Аустрия четат Си Ви тата.....а с тези "Успехи" като треньор Бала май не е най желания в европа