Шампионът по футзал с победа в първата контрола

10:52
Шампионът по футзал с победа в първата контрола
Oтборът на МФК Варна победи с 12:2 НАСА в първия си контролен мач. Срещата е част от подготовката на тима за участие в предстоящото издание на Купата на УЕФА.

Приятелската среща между двата отбора се игра в зала "Владислав". Идеята на клубното ръководство беше да пусне в игра всички футболисти и да се пробват различни варианти с тях. Исках да проверя и дали е научено всичко от подготовката ни досега, обясни Венко Иванов. За физическата издръжливост на играчите обаче не успял да добие представа заради лошите условия в залата.

"При тази горещина във "Владислав" трудно може да се разбере как са момчетата, но мачът мина на добро ниво. Не мога да искам максимума от тях", каза още Иванов. Той добави, че има още много неща да се преправят по играта на отбора. Клубът разполага и със запис на срещата с НАСА. В четвъртък отборът ще се събере и ще изгледа мача, след което ще бъде направен и разбор.

В края на седмицата предстои още една приятелска среща на родния ни шампион по футзал. Тя ще е отново с отбор от морската столица - Планекс. Контролата е предвидена за неделя отново в зала "Владислав". МФК Варна ще замине за Македония в края на месеца. Там има уреден мач с местния шампион - Железарец от Скопие. Македонците също ще вземат участие в предварителния кръг на турнира за Купата на УЕФА. Те ще са домакини на група G, където са още два тима - Монтенегро Старс Будва от Черна гора и Футзал БГА от Дания.

"Наясно съм само с националния отбор на Македония, много дисциплинирани са, а и като организация са много по-добре. Имат по 30 контроли на година", обясни Венко Иванов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация