Челси - Астън Вила - голов трилър без победител

19:01
Челси - Астън Вила -  голов трилър без победител
На Боксингдей, когато на Острова хората отварят своите коледни подаръци, Челси и Астън Вила сътвориха едно истинско шоу на "Стамфорд Бридж". Феновете се насладиха на осем гола, три червени картона и мач с постоянни обрати.

Двубоят започна с натиск на гостите, който даде бърз резултат. Габриел Агбонлахор центрира, Джон Карю свали топакта към Шон Малоуни и последния от 2-3 метра откри резултата в полза на Вила. Пет минути по-късно, Агбонлахор имаше шанс за нов гол, но ъгълът, от който стреля беше почти нулев и нямаше как да реализира.

В 26-тата минута, капитанът на "сините" в този мач, Франк Лампард напусна контузен и на негово място се появи Михаел Балак. Първото по-сериозно положение за Челси дойде едва шест минути преди края на полувремето. Джо Коул напредна, стреля към вратата на Скот Карсън, но стража улови.

Точно, когато всички си мислеха, че двата отбора ще се приберат на почивката при резултат 0-1, Чех отново показа, че не се намира в добра форма. Шон Малоуни проби отляво и стреля. Чешкият вратар вместо да улови сигурно, топката се отби от тялото му и влетя във вратата за 0-2.

Но двата тима все още имаше какво да ни предложат за първите 45 минути. Дълбоко в двуминутното продължение, при едно меле в наказателното поле на Астън Вила, Балак излезе лице в лице срещу Карсън и в опита си да предотврати гол Зат Найт спъна немския халф. Като последен в отбраната на Вила, Найт беше декориран с червен картон, а "сините" получиха право да изпълнят дузпа. Шевченко се нае с отговорността и реализира за 1-2.
Това отново възроди шансовете на Челси за обрат в срещат
а.

Най-интересното беше оставено за след почивката. Героят за гостите - Малоуни, беше заменен от Къртис Дейвид, който зае мястото на изгонения Зат Найт в центъра на отбраната на бирмингамци.

Пет минути след подновяването на играта публиката на "стамфорд бридж" изригна за втори път. Шевченко стреля от около 25 метра и кълбото се оплете в мрежата зад Карсън за 2-2.
В началото на второто полувреме Челси наложи тотален натиск в опит за излезе напред в резултата. Лондончани търсеха всячески трети гол, но реалните положения пред вратата на гостите бяха малко.

В 66-тата минута една наглед простичка атака на "сините" се оказа доста ефективна. Алекс беше напуснал обичайната си позиция в отбрана, подаде към Шевченко, който се освободи от персоналния си пазач и на свои ред даде пас към бразилеца. Алекс неостави никакви шансове на Карсън отблизо и изведе Челси напред в резултата за пръв път в мача - 3:2.

В 73-тата минута защитата на домакините показа, че без своя лидер Джон Тери е далеч от вече поставените през изминалите сезони стандарти. Ашли Йънг центрира от свободен удар. В полето беше оставен непокрит защитника Мартин Лаурсен и той с крак засече центрирането. Чех неуспя дори да реагира и отново имаше паритет в резултата.
Десет минути преди края се стигна до равенство и в играчите на терена. Габриел Агбонлахор започна една опасна конраатака. Той тръгна на скорост през центъра, но беше спрян от Рикардо Карвальо с цената на много груб фаул. Португалецът влезе с двата крака и неостави друга възможност на съдията, освен да вдигне за втори път картона с червен цвят.

Все пак Челси отново се добра до преднина. Две минути преди края на редовните 90. Джо Коул беше спънат на дъгата на наказателното поле. Майсторът на преките свободни удари Михаел Балак застана зад топката. Германецът хитро стреля в ъгъла, където беше застанал Карсън. Това изненада младия вратар и той не успя да отреагира. 4-3 за домакините и публиката за пореден път беше в екстаз.

Усилията на Астън Вила през целият мач да си тръгнат с нещо от Лондон се увенчаха с успех. В 92-рата минута Чех излезе неразчетено и остави вратата си празна. При мелето, играч на Вила стреля с глава и застаналият на голлинията Ашли Коул изби. Страничният съдия, обаче отсече, че той е играл с ръка. Повторенията така и не доказаха дали е правилно това решение, но левия бек напусна след като и той получи червен картон. Зад бялата точка застана капитана на бирмингамци Гарет Бари, който не сгреши за крайното 4-4.

С този мач сякаш отлетяха и последните надежди на домакините за титлата в Премиершип. Остава само да се борят за така желаната купа в Шампионската лига. Ако не друго, то феновете на Челси могат да са доволни, че Шева най-накрая показа голямата си класа и се отчете с два гола и асистенция. Гостите трябва само да бъдат аплодирани за това, че излязоха да играят без да се уплашат от името на своя противник и постигнаха добър резултат. Мартин О\'Нийл беше надъхал играчите си и те се бореха за всяка топка до последната секунда на срещата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация