Боримиров: На Левски му липсват основни герои

13:55
Боримиров: На Левски му липсват основни герои
"На сегашния Левски му липсват основни герои", това каза директорът на детско-юношеската школа на Левски Даниел Боримиров.
 
Боримиров, който беше гост в актуално студио "Дерби" коментира най-вече ДЮШ и развитието му в България през последните години. "Потенциал в децата ни има. Факт е, че тази година в школата от 11 отбора, шест са ни сигурни шампиони. Смея да твърдя, че треньорите в ДЮШ на Левски добре си вършат работата, но все още има какво да се желае. Трябва да работим много в динамиката на тренировката и оттам в самия мач. В днешно време дразнителите за по-малките са по-големи и, ако те трябва да са устремени само към футбола. Нашата цел и задача е да внушим на тези деца, че пътят, по който са тръгнали е много труден и само тези, които са упорити и желаят да стигнат до мъжкия отбор, само те ще го постигнат. И, че това коства много труд и ще имат неща, които ще ги разколебават или предизвикват към други неща в живота.
 
Имаме 300 деца на Герена и към 250 на "Раковски". Наблюденията ми са, че идват деца и от други школи. Ние с работата си искаме да върнем традициите, които Левски имаше едно време в школите. Трябва обаче да се отделят сериозни суми за развитието на детско-юношеските школи, защото с трици маймуни не се хващат. Понякога на мачове на децата се виждат амбициозните им родители, които подвикват отстрани и сякаш те имат по-голямо желание от децата им. Това е голямо изкривяване, защото едно дете в мига, в който прекрачи прага на клуба трябва да слуша само и единствено треньора", каза Боримиров. Той направи и интересни препратки към младежкия национален отбор, като според него тимът е имал много повече потенциал от показаното на Европейското първенство. "Ще засегна доста хора и не искам да влизам в конфликт, но само се поинтересувайте как и защо Александър Димитров стана треньор на младежите пет-шест месеца преди Европейското първенство. Как при другите треньори имаше конкурс при избора им, а защо за него нямаше. Мисля, че този отбор имаше по-голям потенциал, защото аз много добре познавам качествата на много от футболистите. За мен един отбор без фланг не е отбор. Играха доста футболисти на други позиции в националния отбор, след като в клубните си отбори играят на други", каза Боримиров. 
 
По повод мъжкия отбор той каза: "На сегашния Левски му липсват основните герои. По наше време хората и изпълнителните бяха други. Не може да сравняваме характера и човешкото в тези футболисти, които бяхме тогава и сегашните. Сега футболистите са по-разглезени. Едно време се мислеше само за футбол и други неща не ни минаваха през главите". 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kolio_vg
25.05.2015 15:05

Сегашния Левски е пълен позор и срам,не знам нямам надежда за тоя футбол в България,един сърцат играч да нямат Левски и ЦСКА. Пълна скръб