БАСЖ домакин на годишен конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа

11:59
БАСЖ домакин на годишен конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа
Българската асоциация на спортните журналисти (БАСЖ) е домакин на Втория редовен годишен конгрес на Асоциацията на спортните журналисти от Югоизточна Европа, както и на Четвъртия турнир по мини футбол за журналисти "Николай Колев-Мичмана Къп". Това обявиха днес организаторите на събитието в Пресклуб "България", предаде репортер на БГНЕС.
 
Програмата на конгреса има три части. Първата - заседание на Изпълнителния комитет на SEESJA (Асоциация на спортните журналисти от Югоизточна Европа) с участието на президентите и генералните секретари от делегираните Национални асоциации. Ще се обсъждат организационни и програмни въпроси.
 
Втората - конферентна дискусия с главна тема "Участието на медиите в превенцията против допингирането на млади спортисти до 18 години, както и санкциите за техните родители, треньори и спортни ръководители".
 
Българският министър на спорта Красен Кралев и председателят на Националния олимпийски комитет Стефка Костадинова са поканили в Банско президента на Световната антидопингова агенция WADA. Очаква се участието и на други високопоставени специалисти и на ВИП гости. Основен доклад по темата ще изнесе д-р Виолета Заркова, изпълнителен директор на Националния антидопингов център. Компетентни мнения ще изложат специалисти от НСА и от български спортни училища. Участниците ще изразят мнение по темата и ще споделят позитивни и негативни практики в своите страни. Делегатите на конгреса ще обсъдят и гласуват Декларация до Президента на МОК, до ръководители на Международни спортни федерации, до Президента на АИПС и до Комисията за спорт в ЕС.
 
Трета част включва футболния турнир "Николай Колев-Мичмана Къп", забавни спортни игри, пикник в планината, брифинг с "формър плейърите" от участващите отбори и брифинг с кмета на Банско Георги Икономов.
 
Предложението е на форум "Банско 2015" да се направи крачка със субекти и институции за превенция с младите спортисти, за прилагане и огласяване на нови форми във възпитанието , не само на спортистите, но и най-вече на техните треньори, техните родители, на спортните ръководители и на цялата спортна общественост", обявиха Михаил Делев и Атанас Фурнаджиев.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация