Ремонтът на стадион \"Миньор\" върви по план

15:52
Ремонтът на стадион \"Миньор\" върви по план
Ремонтът на стадион "Миньор" се движи по план, съобщиха от агенция "Спортни имоти" в Перник.

Проектът, по който се изгражда съоръжението предвижда северната трубуна да разполага с осем сектора, всеки един от които с височина единадесет реда. Непосредствено над секторите ще бъде издигната 3,5 метрова подпорна стена, а теренът над нея ще бъде подравнен и залесен.

Над централния сектор ще се изгради голяма площадка, от която журналистите и медиите да отразяват събитията на терена. Над нея ще бъдат ВИП ложите, те ще имат три сектора и ще са изцяло покрити с козирка. Седалките на новоизградената трубуна ще са идентични с тези в южната, като през цяло ще бъде изписано " Миньор Перник".

Капацитетът на стадиона се очаква да бъде около 8000 седящи и 2000 правостоящи места. Секторът за гости ще бъде по традиция зад вратата в западната част на съоръжението. Той ще бъде изграден изцяло от бетон и ще разполага с подсилена ограда, за да бъде максимално устойчив при гостувания на големи отбори. Освен подобренията по трибуните, ремонът включва и изграждането на голям автопаркинг в близост до ВИП ложите, над самия стадион. От Общината съобщиха, че двете фирми, които са ангажирани с проекта имат срок до втори август за завършване на ремонтните действия.

\"\"

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация