Блатер: Трябва да си върнем изгубеното доверие

20:05
Блатер: Трябва да си върнем изгубеното доверие
Президентът на ФИФА Сеп Блатер призовава за съвместни усилия в борбата срещу корупцията по време на речта си на церемонията по откриването на 65-ия Конгрес на централа в Цюрих. "Вие ще се съгласите с мен, че това са трудни времена за ФИФА. Събитията от вчера хвърлиха сянка върху футбола и върху Конгреса тази седмица", каза Блатер пред 209-е федерации, членове на ФИФА и гостите на Конгреса.

"Действията на определени лица донесоха срам и унижение за футбола и действия за търсене на промяна. Аз не мога да следя всички по всяко време. Когато хората искат да направят нещо нередно, те се крият. Но се налага да поема отговорност и да намеря начин да оправя нещата", добави той.

"Във футбола няма място за корупция на никакво ниво. Сигурен съм, че в следващите месеци ще последват и по-лоши новини, но е необходимо да се възстанови доверието в нашата организация. Утре можем да започнем един дълъг и труден път към връщане на загубеното доверие", каза още Блатер.

На церемонията присъства и президентът на МОК Томас Бах, който каза, че МОК е бил винаги и ще остане партньор на ФИФА. "Ние преживяваме трудно, но много важни времена. Всички с огромно внимание следят този Конгрес. МОК е бил и ще остане партньор на ФИФА. Призовавам всички вас да си сътрудничите и да се борите срещу корупцията", каза Бах.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация