Краля на футбола защити Сеп Блатер

09:47
Краля на футбола защити Сеп Блатер
Краля на футбола Пеле се изказа в защита на Сеп Блатер въпреки корупционния скандал, разтресъл ФИФА.

79-годишният Блатер бе преизбран за пети път за президент на ФИФА. Това се случи броени дни, след като 7 високопоставени чиновници във ФИФА бяха арестувани в Швейцария и екстрадирани в САЩ, за да бъдат съдени там по подозрения в корупция в особено големи размери.

Преизбирането на Блатер предизвика много полемики. Президентът на УЕФА Мишел Платини, който е отявлен противник на Блатер, призова за бойкот на ФИФА. Според Пеле обаче швейцарецът е възможно най-подходящият шеф.

"ФИФА се нуждае от експерт. А Блатер е точно такъв", заяви Краля на футбола пред журналисти в Хавана преди приятелския мач между националния отбор на Куба и Ню Йорк Космос, за който навремето Пеле игра.

Междувременно, от Бразилия дойде новината, че е започнало прокурорско разследване срещу бившия президент на местната футболна конфедерация Рикардо Тейшейра по подозрения в корупция, измама и пране на пари. Идентични обвинения принудиха Тейшейра през 2012 г. да подаде оставката като шеф на Бразилската конфедерация, а скоро след това и да напусне Изпълнителния комитет на ФИФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация