Евроакули или бургаски цаци?!

17:32
Евроакули или бургаски цаци?!
"Скакалците" – швейцарската стръв пред настървения Херо

Докато Ивайло Дражев спори дали Черноморец е легитимен в българското първенство, бургазлии имат шанс да се легитимират в Европа – момчетата на Херо ще срещнат Грасхопърс, в първи двубой от третия кръг на Интертото. В него нашите ще имат шанс за успех, нищо че в контролата преди големия сблъсък, резервите на Димитър Димитров паднаха от втородивизионния Берое с 0:1, а швейцарските "скакалци" биха Партизан с 3:1.

Да, Грасхопърс определено е фаворит за сблъсака с Черноморец. Но това съвсем не означава, че "скакалците" не могат да бъдат неутрализирани. На същото мнение е и бившия треньор на Грасхопърс Краси Балъков, който е уверен, че бургазлии имат сили да продължат след двете срещи. За да се получи това, питомците на Херо трябва задължително да постигнат един гол в повече при гостуването в Швейцария, тъй като играта на контри по им спори, отколкото действията на постепенните атаки - при наситена отбрана, в домакинските срещи доста трудно се справят. Справка - 1:1 в София с Хит Горица и победа за нашите с 2:0 в Словения.

Та, кой трябва да пусне Херо, как трябва да разположи играчите си, та те на чужда земя да вкарат този така важен гол в повече от съперника?!

Засега е ясно, че Димитър Димитров няма да изневери на една от двете си любими схеми: 4-1-4-1 или 4-4-1-1. Исканият от Динамо (К) вратар Стоянов разполага с необходимите възможности и самочувствие, за да командва, двойката централни защитници Мартин Ковачев (дошъл от Дунав) и Кръстев, както и крайните бранители Дянков и Фиданин. Цитираните петима футболисти определено притежават потенциал да обезвредят най-класния нападател на швейцарския тим Раул Бобадия.
Голяма част от тежеста се очаква да легне на плещите на външните халфове Трайков и португалеца Леонардо дос Сантош, както и на вътрешните – Ванчо Траянов, Караканов. Тази четворка ще е необходимо не само да подпомага отбраната, но и да плете комбинации към португалеца Мишел Мошкидо, както и към Дуду. Двамата нападатели май ще са разположени един пред друг по дължината на терена, най-вероятно често ще си разменят позициите. При невървеж Херо почти сигурно ще прибегне до услугите на Любчо Любенов и Джайеоба. Да, лошото е, че бургазлии трудно реализират, но напоследък голяма доза оптимизъм вдъхва новопривлеченият Мишел, който умее да вкарва и с глава.

Дори и да постигне така желания и необходим успех на швейцарска земя, ще е жалко за Черноморец, че реванша няма да го играе в Бургас, а в София. Защото някои си спомнят как през август на 1990 г. "акулите" събраха 15 000 зрители в първия кръг на турнира за КНК срещу Динамо (Тирана). Много публика и емоции имаше и през 1982 г., когато в турнира за Интертото Черноморец падна в Бургас с 2:4 от невероятно силния тим на Гьотеборг. В ответния мач Папазов, Притъргов и т.н. след 1:4, стигнаха до 4:4, като натискаха яко и пропускаха да вкарат пети гол. Освен това Черноморец игра за Интертото и три години по-късно, така, че момчетата на Херо не бива да страдат от липса на самочувствие...

И все пак, има ли шанс Черноморец да се класира за УЕФА, може ли да се окаже евроакула или ще се покаже като най-обикновена бургаска цаца?!
Какво пък, срещу бургазлии ще излязат някакви си швейцарски "скакалци", които в очите на настървения Херо са още една стръв в повече. Остава неговите питомци напълно да го убедят поне, че към този момент са малки акули, а не големи цаци!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BuTaMuHa
19.07.2008 14:29

По-голям песимист и черноглед от автора не съм срещал. В абсолютно всичките си статии той оплюва и оругава някого, разбира се без любимия си отбор (няма да го казвам, всеки се досеща). Много се надявам някой светъл ден да прочета нещо свежо и оптимистично от този просмукан от злоба и апатия човек. това е абсолютна истина евала на панчо
просто спри да бълваш такива глупости за всичко и всички щото има много фенове в чиято броика аз НЕ съм които си обидил само след като са прочели заглавието

drummer
18.07.2008 22:18

Тасков, благодаря за историческата статистика за Черноморец, която макар и невпечатляваща е истинска. Но тук случая е друг. Имаме участие в турнира на една формация на БФС под името Ч-ц 919, и дано чиновниците от УЕФА са си взели вече летните отпуски!