Джокович детронира Надал с 3:0 на рождения му ден

19:32
Джокович детронира Надал с 3:0 на рождения му ден
Новак Джокович подари най-лошия подарък на Рафаел Надал за рождения му ден, след като го свали от трона в Париж и спря пътя му за десета титла от Ролан Гарос с победа в три сета.

Ноле показа превъзходство във феноменалния мач между двамата и безпрецедентно досега за испанеца на червени кортове, надигра Рафа в три сета със 7-5, 6-3, 6-1.

Това е и първата загуба на испанския левичар от Джокович в Париж, след като досега го беше надигравал шест пъти от шест мача.

Като цяло Рафа записа доста антирекорди на рождения си ден, а именно, че претърпя и втора загуба от общо 72 мача на Ролан Гарос, като досега единственото му поражение беше от шведа Робин Сьодерлинг през 2009 г.

В днешния двубой първият сет започна изключително оспорвано, но сърбинът успя да го вземе със 7-5. От втория сет обаче започнаха проблемите за Матадора, който не успя да устои на агресията и бързината на Джокера. Рафа загуби и втората част с 6-3. Третата част започна изключително тежко за Надал, след като Джокович поведе с пробив, а след това затвърди със своя сервис гейм. Рафа, все пак успя да вземе гейм, но загуби и третият сет позорно с 6-1.

Проблемите за Рафа продължиха и Джокович взе победата за малко над два часа. Ноле ще играе с победителя от мача между Анди Мъри и Давид Ферер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vargala1313
03.06.2015 21:46

Какво става с Надал? Това не е онзи Надал който мачкаше всичко живо. Май онази контузия от преди време го преобрази (отслаби)? Вие как мислите?

sakata_97
03.06.2015 21:38

Съжалявам за Рафа днес,но Джокович просто е едно друго ниво в момента.В близко бъдеще не виждам кой може да му се противопостави.Много се надявам да видя стария Рафаел Надал,дано си върне предишната форма и отново да бъде сред най-добрите в тура,засега отстъпва много по класа на Джокович,но като голям фен на Рафа се надавям да стане предишния играч,който беше.VAMOS RAFA*cup**smile*

golemiq_geshan
03.06.2015 20:55

Първия сет започна оспорвано ?! Кой мач гледахте вие или просто ейтака сте видели някъде резултата ... Ако 4-0 е оспорвано начало , здраве му кажи ... Като цяло днес Надал беше под всякаква критика , изчезна този Надал от последната 1 седмица и се върна онзи от мачовете с Фонини , дори финала който загуби с 3-6 3-6 на скоро от Ноле беше много по - равностоен от днес , никакви уинъри за Надал - скандалните 2 уинъра от форхенд за целия мач , много къси удари , изобщо не разгадаваше посоката на ударите на джокера и като цяло изглеждаше , че излезе смирен на корта като престъпник , който върви към електрически стол ...

Double_De
03.06.2015 20:51

григор дали ще заиграе някога толкова силен и директен тенис като на тези 2ма титана в спорта

MaLkO_LuD94
03.06.2015 19:39

Видя се че Надал не е подготвен и за мое съжаление май е към края на кариерата си след като се завърна на корта не показва и на 30% това което може много е тромав прави много грешки Джокович заслужено го победи за което и Надал си е виновен много му помогна с тези непредизвикани грешки и игра на 2-ри сервиз но като цяло се вижда че ерата на Федерер и Надал е към своя край което е много тъжно но какво да се прави рано или късно идва и това време *erm*

luiz_lfc
03.06.2015 19:37

Ясен мач беше Надал е далеч от най-добрите си дни.