Национали от „Отбор на надеждата” стават съдии

09:46
Национали от „Отбор на надеждата” стават съдии
Бивши национални състезатели от „Отбор на надеждата” ще бъдат сертифицирани за съдии на световното първенство по футбол за бездомни хора. Обучението на играчите, които представяха България на мондиалите в Мексико (2012), Полша (2013) и Чили (2014), ще се проведе идната събота и неделя в София, а лектор ще бъде Пол Нагтегаал – дългогодишен рефер и съдийски ментор на световните първенства, родом от Холандия. В събота младежите ще преминат теоритична подготовка в Suite Hotel в „Студентски град”, а в неделя ще имат и практически курс по време на седмия селекционен турнир на „Отбор на надеждата” в кв. „Челопечене”. 
 
Бившите национали, които преминат обучението, ще получат документ, който ще им позволи да вземат участие на световно първенство по футбол за бездомни хора и като рефери. Другото задължително условие да бъдат отново част от този специфичен шампионат са базовите познания по английски език, които ще бъдат проверявани с тест. При евентуална покана от страна на фондация Homeless World Cup, която организира мондиала всяка година в различна страна, България ще има готовност да изпрати свои представители като съдии всяка година.
 
Холандският съдия Пол Нагтегаал е в София по покана на компанията „Спортс Мениджмънт България”, която е официален партньор на фондация Homeless World Cup за територията на нашата страна. Няколко дни преди него в България пристигна и Закиа Моулаои, която е директор към Homeless World Cup. Тя отговаря за развитието на международните партньори на шотландската фондация и гостува в страната ни, за да провери готовността на „Спортс Мениджмънт България” да организира голям футболен форум в София.
 
Пол Нагтегаал и Закиа Моулаои са първите представители на Homeless World Cup, които посещават България. Двамата ще дадат пресконференция в събота сутринта от 10:00 часа в столичния Suite Hotel, на която ще споделят впечатленията си и своите планове. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация