Миньор започна с победа в Словения

17:03
Миньор започна с победа в Словения
Миньор Перник победи румънския Оцелул Галац с 1:0 в първата си контрола от подготвителния лагер в Словения. Мачът се игра на терен на спортен център "Арена" в Марибор, където е отседнал отборът на Антон Велков.

Като титуляр за румънците започна вратарят Стоян Колев, шампион на България с ЦСКА и Локомотив Пловдив. Бившият национал Живко Желев присъства, но не взе участие в двубоя.

Антон Велков даде шанс за изява на 19 футболисти в мача, като неговите възпитаници започнаха плахо и неорганизирано. От 25-а минута до края на мача обаче перничани бяха господари на терена, като създадоха пет чисти голови положения. Съдията подмина явна дузпа за българския тим в 26-а минута, когато румънски бранител игра с ръка в наказателното поле след ъглов удар, изпълнен от Крумов. Малко след това бразилският харф Валмир опита своя късмет със силен удар от границата на полето, но топката премина покрай вратата. По подобен начин, но от 35 метра се изяви и Мутафов, но топката отново премина над гредата.

Последния шанс за Миньор да открие резултата през първата част имаше Крумов от пряк свободен удар в 36-а минута, но и той не затрудни Колев. Отлична изява до почвиката имаше стражът на перничани Иван Чворович, който спаси удар отблизо на Матей.

Четири минути след подновяването на играта Христо Господинов вкара победния гол с удар по земята от близко разстояние след изпълнен пряк свободен удар от дясно. Миньор пое инициативата, а Хазуров пропусна да удвои преднината в 65-а минута, останал сам срещу вратаря на румънците. Малко по-късно след многоходова атака Николай Станков опита завършек със силен удар покрай левия страничен стълб. В 70-а минута Хазуров остана сам срещу вратаря Колев, който се хвърли и взе топката от краката на българския нападател. В 79-а минута словенския арбитър изгони Дани Златков за два жълти картона в рамките на пет минути.

С човек повече Оцелул потърси изравняване, но на два пъти Чворович охлади ентусиазма на противника. Хазуров имаше последния шанс в 85-а минута, но след негов удар с глава топката беше изчистена от голлинията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация