Четирима футболисти изгоряха за залагане на свой мач

20:27
Четирима футболисти изгоряха за залагане на свой мач
Четирима футболисти от долните дивизии на английския футбол бяха наказани да не играят футбол от пет месеца до година, след като се разбра, че са залагали на изхода на мача от Лига 2 между тимовете на Акрингтън и Бери.

Тогава, трима от тях бяха състезатели на Акрингтън, а четвъртият - на Бери, като срещата се игра на 3 май 2008 година. Дисциплинарната комисия на ФА наказа Джей Харис да не играе една година и го глоби с 5 500 паунда, Дейвид Маникс получи наказание от 10 месеца и бе глобен с 4 000 паунда, Робърт Уилямс е отстранен за осем месеца и глобен с 3 500 паунда. Андрю Манган, който тогава носеше цветовете на Бъри Сити, бе наказан за пет месеца и бе глобен с 2 000 паунда за това, че е заложил на своя тим да спечели мача.

Разследването принуди хората от дисципа на ФА да действат с презумцията, че мача е бил договорен, въпреки че нито един от футболистите не е обвинен в уреждане на мач. ФА бяха известени преди началото на мача, че в района са били забелязани странни модели на залагания, като на определени места са били заложени огромни суми. Един букмейкър дори е приел залог от 281 000 паунда, че Акрингтън ще загуби, което е 14 пъти повече от обикновените залози. На повечето мачове през този уикенд на това ниво са били заложени общо 20 000 паунда, така че ситуацията е била доста съмнителна.

От ФА смениха в последния момент рефера и асистентите на мача за да са сигурни, че няма да има оказан натиск върху тях. Според правилата на английската асоциация, играчи, мениджъри и треньорски щаб нямат право да залагат на резултата или развитието на мач, в който директно или индиректно са замесени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TigerJK
23.07.2009 10:05

тия не бяха ли сателита на Ливърпул *joking*

neveragain
23.07.2009 08:50

като не могат да изкарат с игра то поне със залагания

HSV27
22.07.2009 23:39

Докъде стига човешката алчност