Ансамбълът зае 5 място в многобоя в Баку

17:11
Ансамбълът зае 5 място в многобоя в Баку
Българският ансамбъл за жени завърши на пето място в многобоя на турнира по художествена гимнастика на европейските игри в Баку.

Възпитаничките на Ина Ананиева са в състав Михаела Маевска-Величкова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова. Те събраха сбор от 34.150 точки. Българките, които са световни шампионки от Измир`2014, получиха оценка от 16.650 точки за съчетанието си на пет ленти. Те допуснаха грешки в края на композицията и няма да участват на финала на този уред.

Първоначално България беше на осмо място в класирането на пет ленти, но домакините от Азербайджан подадоха контестация, оценката им беше повишена и България се смъкна на девето място. На два обръча и три чифта бухалки българските гимнастички изиграха страхотно съчетанието си и бяха оценени със 17.500 точки. Това е трета оценка, което класира възпитаничките на Ина Ананиева на финала на този уред.

Шампион в многобоя стана Русия с 35.300 точки, а медалисти са още Израел с 35.050 точки и Беларус с 34.850 точки. В топ 6 са още Испания, България и Украйна. Финалите на отделните уреди при ансамблите са на 21 юни (неделя).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация