Тимът на „Зона Ц“ (Благоевград) спечели Kamenitza Фен Купа 2015 в Кюстендил

18:00
Тимът на „Зона Ц“ (Благоевград) спечели Kamenitza Фен Купа 2015 в Кюстендил
Каталунските футболни емоции на Kamenitza Фен Купа 2015 се разразиха с пълна сила по време на Регионалните полуфинали за Кюстендил, Перник и Благоевград. След повече от 60 атрактивни дербита момчетата от „Зона Ц“(Благоевград) доказаха, че са най-добрият отбор от приятели сред тимовете от трите области. Освен че се сдобиха с Регионалния трофей, те си подсигуриха място на Националните Финали, които ще се проведат във Велико Търново пред погледа на домакина Трифон Иванов. Благодарение на феноменалната си игра шампионите не допуснаха нито една загуба по пътя към победата и дадоха много сериозна заявка за спечелване на Национална титла. С подобен талант и футболни умения те със сигурност ще бъдат един от най-сериозните претенденти за футболното приключение зад кулисите Камп Ноу, което очаква златните медалисти в 13-тото издание на турнира. 
 
На крачка от победата останаха любимците на феновете в Кюстендил „ПСЖ“. Те също не бяха побеждавани до момента, в който се изправиха срещу шампионите. Въпреки че „ПСЖ“ доминираха и през двете полувремена на финалния мач, късметът сякаш не беше на тяхна страна. Те изпуснаха множество голови положения и краят на редовното време дойде при равен резултат. Наложи се изходът от мача да бъде решен чрез дузпи. След като си размениха по три успешни наказателни удара, „ПСЖ“ допуснаха грешка и загубиха драматично финала с 3:2.
 
С почти толкова голям емоционален заряд протече и  полуфиналната среща между „ПСЖ“ и „Сборная“ (Благоевград) – Регионални шампиони за 2013-та година. И двата тима са сред титулярните участници на Kamenitza Фен Купа и всяка година са сред фаворитите за спечелване на титлата. Нападателят на „Сборная“ Борис Сандев откри резултата в края на първото полувреме, но радостта на отбора му не трая дълго. Втората половина от мача започна с изравнителен гол на „ПСЖ“, дело на Светлозар Момчилов. Две минути преди последния съдийски сигнал ветеранът на „ЦСКА“ и настоящ нападател на „ПСЖ“ (Кюстендил) Евгени Йорданов реализира красив диагонален изстрел и подпечата победата на тима си. 
 
След неочаквания обрат и загубата от „ПСЖ“, тимът на „Сборная“ се изправи срещу „Котараците“ (Перник) в битка за трето и четвърто място. Спорът между тях също бе решен чрез дузпи и „Сборная“ си заслужи почетната трета позиция. „Котараците“ съответно останаха четвърти. Отборите на първите четири призови места бяха отличени съв специални грамоти и множество подаръци и награди. 
 
Един от най-щастливите посетители на стадион „Осогово“ бе фенът на „Левски“ Сф Любомир Терзийски. Той се включи в специална томбола и спечели оригинална фланелка на любимия си тим с автограф от Гонзо, осигурена от спортния бранд на Фен Купа Joma. Тимът на „Валенсия“ (Кюстендил) бе обявен от съдийте и спортните координатори за „Най-спортсменски отбор“, защото регистрира най-малко нарушения по време на мачовете си. Титлата „Най-добър вратар“ отиде при пазителя на шампионите „Зона Ц“ Пламен Василев, а за „Най-атрактивен състезател“ бе провъзгласен нападателят на „ПСЖ“ Евгени Йорданов. Множество награди бяха раздадени и в игрите на корпоративните партньори на Фен Купа Joma, Telenor, Ford Moto-Pfohe и Samsung. Посетителят Боян Стойнев успя да шутира топката със 110км/ч в играта на Samsung „Силен шут“ и с това си спечели чисто нов смартфон Samsung Galaxy Pocket 2. Христо Рангелов от Перник доказа, че е най-добрият футболен жонгльор на стадион „Осогово“ и си тръгна с ваучер за спа-уикенд за двама в Банско. 
 
След като излъчи седмия Регионален шампион в лицето на „Зона Ц“ (Благоевград), Kamenitza Фен Купа 2015 се отправя към Димитровград, където на 27 и 28 юни ще се проведе полуфиналният кръг за тимовете от Смолян, Кърджали и Хасково. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MultiRedFan
21.06.2015 19:05

ПСЖ е трябвало да пуснат Ибрахимович *lol**lol*
Извън кръга на шегата, да им е честита победата!