Кралев: Не може да има два клуба с името ЦСКА

10:40
Кралев: Не може да има два клуба с името ЦСКА
Спортният министър Красен Кралев заяви, че Българският футболен съюз в никакъв случай не може да допусне съществуването на повече от един клуб с името на ЦСКА.

Кралев също така потвърди, че търгът за марката "ЦСКА" ще се проведе на 3 юли, а началната цена е над 3,5 милиона лева. Държавата обаче засега все още изчаква, за да разбере какви са намеренията на потенциалните инвеститори. В същото време министърът потвърди новината, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев е станал съдружник в ЦСКА, на когото бе отказан лиценз за евротурнирите и А група от Лицензионната комисия към БФС.

ЦСКА нещата са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник в ЦСКА. Става дума за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня може да се случат още много неща. Дали Ганчев ще покрие задълженията? Това трябва да питате него."

"Не би трябвало да се допуска два клуба с Името ЦСКА в българския футбол. Това е работа на Футболния съюз. ЦСКА, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но то има и много задължения. Когато се види окончателното решение на инвеститорите, които желаят да възстановят традициите на клуба, ще се прецени какво правим. Базите са тук, те не са мръднали, но футболистите ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност", коментира Кралев пред bTV.

"Феновете трябва да разберат, че години наред са правени компромиси. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на варианти изместват въпроси като това защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които не могат да го издържат. Не може с бюджет от 2-3 милиона евро да се бориш за участие в Шампионската лига – това е несериозно. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локо София, УЕФА уточни просто в кои от сценариите какви ще бъдат санкциите."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Rezors
25.06.2015 17:13

То държавата ни е такъв цирк,че това ще ни е най-малкия проблем.

metal_jericho
25.06.2015 17:02

Що да няма няколко ЦСКА?
А как има Левски София, Левски Карлово(истинския Левски), ФК Левски (Левски)?

patka2014
25.06.2015 21:29

И как реши, че точно Левски Карлово е истинския Левски *lol*!Комплексите ви нямат край.

Jason_Scotland
25.06.2015 15:23

Многоликият пак е в лошо настроение*joking*
В рамките на 3-4 мин насвятка по 5 минуса на всички цесекари ... мамин сладък той*joking**joking**joking*

Jason_Scotland
25.06.2015 15:19

Е па оти да не мое?
Както си има Локомотив, Спартак, Ботев, Славия и т.н. не само в бг ами и в чужбина така и с ЦСКА.
Въпросът не трябва да се решава по субекнивни преценки а по закон.
Ако ще и 10 ЦСКА-та да направят важното е кой по закон наследява истинския ЦСКА.
Емблемата може да я купи всеки. Базите ще ги решава министерството.
Важно е обаче да се знае, че не може да се пишеш наследник на нещо, което още съществува.
В смисъл, ако вариантът на Гришата и Инджов да продължат истинският клуб, като изплащат дълговете и го преструктурират се осъществява никой не може да им вземе нито титли, нито история ... само да си изплащат дълговете*wink*

patka2014
25.06.2015 12:20

Цяла България им се смее на тия петолъчки, до къде стигна българския футбол.Левски остава единствения отбор в България, който никога не е изпадал и не е играл в по-долна дивизия от А група.Винаги на върха ...Левски София!

Goveb_Stadoakan
25.06.2015 13:49

Мерките на властта: му-у с двоен аршин разбира се..*lol**lol*

ko4o4
25.06.2015 12:51

е да де , да ... големи мерки ... управителен съвет начело с невероятния експерт иво тонев *cigarette* ... и гошето иванов за тренер(ръководител) на всичко що се пробва да рита топка у Лескиту ... ще се скъсам от смях(тоя още ли го мислите , че става за тренер) п.п. а да не пропусна и страхотния финансист чиче баждеков дето и до сега си беше финансов директор, пък то виж докъде я докарахте ... феновете да спасяват 100 годишнината *joking* ... ама то докога вие ще можете да давате пари от джоба си, че да финансирате тия пишман ритнитопковци да се разхождат по терена и да губят финали срещу десет моряци *cigarette* ... ще ти кажа докога - точно никога (ако не вярвяш , направи си справка със Спартак Варна - то и там фенчетата си направиха собствен отбор, щото видиш ли другия бил финансиран от разни варненски мафиоти ... та сега виж къде е Спартак Варна, ако изобщо го намериш някъде из незнайните селски дивизии) п.п.п. а, и да не забравя да ти честитя лично на теб 100 годишния юбилей - да са ви живи и здрави ръководителите и футболистите и все такива успехи на кръглите ви годишнини да имате *beer* ... разбира се това се отнася само за вътрешния фронт - в евротурнирите винаги ще поддържам българските отбори и ви пожелавам да надминете успехите си от последното десетилетие *cup*

Teemo
25.06.2015 12:36

КОЧ, нали се сещаш че не сте първия изритан в по-долна дивизия отбор? п.п. не се безпокоим, при нас се взеха мерки това да не стане.

ko4o4
25.06.2015 12:32

никога не сте били в по-долна дивизия??? значи пак сте с калъфка! *joking* п.п. но не се безпокой - скоро ще наваксате и този си пропуск *cigarette*

night_wolf1984
25.06.2015 11:02

Който спечели търга за емблемата ....него ще припознаем,ако ще и 100 отбора да се казват ЦСКА *smile*

manutd_forlife
25.06.2015 15:11

Единствено трябва да викаш Сори, че си изгуби времето да напишеш тази глупост. Ясно е, че си пълен със злоба и няма какво да ти казвам, живота ти е казал достатъчно. Спести ми приказките, че си непристрастен, коментара ти коренно противоречи с това твое твърдение.

PRI_A_TEL
25.06.2015 11:13

Никой няма да даде пари...Сори...ЦСКА следващия сезон, ще се казва "Червени чорапчета" или Червената шапчица", управник на клуба ще е големия лош вълк, а ЦСКА, като стара баба, ще бъде изядена, после всички фенове на Червената шапчица, ще питат "ама какво стана с баба?", "защо са ти толкова големи ушите?", "ами зъбките?". Очаква се само да дойде ловеца - УЕФА и да разпори корема на вълка, след като и Червената шапчица я изядат...Разбира се при име "Червени чорапчета" миризмата ще си остане и още там ще настъпи край на приказката, защото никой няма да иска да си отвори устата, за да я разказва, разбира се поради нетърпимата миризма. С тези си думи нямам нищо против феновете, а против "управлението" и то като непристрастен...

crazy_rabbit
25.06.2015 10:56

Едното ще е ЦСКА 1948, а другото ЦСКА 2015 и са готови *joking*