Гришо се класира за трети кръг на "Уимбълдън" след победа с 3:0 сета (видео)

16:22
Гришо се класира за трети кръг на "Уимбълдън" след победа с 3:0 сета (видео)
Григор Димитров се наложи над американеца Стив Джонсън със 7-6 (10-8), 6-2, 7-6 (7-2) и е в трети кръг на Уимбълдън.

За най-добрия ни тенисист това е втора поредна чиста победа в три сета.

Първият сет продължи 51 минути и беше много равностоен. Двамата тенисисти не бъркаха при подаванията си и се стигна до тайбрек, който Гришо спечели с 10-8. Вторият започна отлично за представителя ни - той успя да оползотвори първата си възможност за пробив в мача, поведе с 1-0 и после го затвърди за 2-0. Придобил повече увереност, българинът не даде никакви шансове на съперника си в тази част. В третия сет американецът се поокопити и вдигна оборотите, като дори пропусна сетбол при 5-4. В крайна сметка отново се игра тайбрек и отново Григор Димитров бе по-добрия тенисист в него - 7-2 и място в трети кръг на Уимбълдън. Българинът записа 17 аса в срещата, а американецът - 13.

Първата ни ракета досега не бе играл с Джонсън, който на старта елиминира чеха Лукаш Лацко и записа първа победа в турнира на трева от Големия шлем.

В следващия кръг съперник на Димитров ще бъде опитния Ришар Гаске, който дотук също записа две чисти победи в по три сета. Французинът е неудобен съперник за първата ни ракета, който е загубил и четирите си мача срещу него.

За последно двамата играха на Мастърса в Рим преди две години и Гаске победи с 6-4, 6-4. На трева обаче двубои между тях не са играни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jimmy_chelsea
01.07.2015 23:27

Гришо, постоянството му е майката! Шампион и величие се става с постоянство и пълна концентрация във важните мачове.. Подкрепата я имаш, макар и понякога на приливи и отливи, но се стягай и смачкай конкуренцията, когато очакванията не са толкова високи както е сега за да покажеш отново, че не си случаен, колкото и да им се иска на някои завистници!!!