Будапеща стартира кампанията си за домакинство на Олимпиадата през 2024

18:20
Будапеща стартира кампанията си за домакинство на Олимпиадата през 2024
Будапеща официално стартира кампанията си за домакинство на Олимпийските игри през 2024 година.
 
Желанието на столицата на Унгария да приеме най-голямото спортно събитие в света след 9 години, бе официализирано с писмо, изпратено до президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. "Будапеща изразява своята кандидатура за домакинство на Олимпийските и Параолимпийските игри през 2024 година, с подкрепата на унгарското правителство", се казва в писмото, подписано от кмета на града Ищван Тарлош и президента на Унгарския олимпийски комитет Жолт Боркай.
 
Преди два дни Унгарският парламент прие предложението за кандидатурата със 151 гласа срещу 33 против. По този начин Будапеща се присъединява към Париж, Бостън, Рим и Хамбург, които вече са сред кандидатите за Олимпиадата. МОК приема кандидатури за Игрите през 2024 година до 15 септември, а точно 2 години след това на конгреса в Лима ще стане ясно коя кандидатура печели гласуването.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ReDeViL666
08.07.2015 18:53

Много добре - дано ги изберът !!! Будапеща е на 926км от Пловдив по Е75 и ще се стигне за няколко часа и ще е супер евтино! Всеки човек може да иде , стига да иска.