Федерер за 10-ти път на полуфинал на Уимбълдън

19:17
Федерер за 10-ти път на полуфинал на Уимбълдън
Роджър Федерер се класира за 10-ти път в кариерата си за полуфиналите на Уимбълдън, след като победи французина Жил Симон с 6-3, 7-5, 6-2 в мач от 5-ия кръг на надпреварата.
 
Швейцарският маестро преследва своята 8-ма титла от Ол Инглънд Клъб и вече е на само две победи от нея, след като записа чист успех над труден противник. Симон се справи в три сета с Томаш Бердих в миналия кръг, но днес не успя да отговори на агресивната и ефективна игра на Фед Експрес. Световният номер 2 отново сервира много силно, като изгуби едва 19 точки при своите подавания в целия двубой. Той допусна първи пробив от началото на турнира, но това не му попречи да стигне до победата след час и 34 минути игра. Федерер завърши мача с 36 печеливши удара и 22 непредизвикани грешки.
 
На полуфиналите 7-кратният шампион ще се изправи срещу местния фаворит Анди Мъри. Британецът продължи със страхотното си представяне на Ол Инглънд Клъб и записа успех с 6-4, 7-5, 6-4 над Васек Поспишил. Олимпийският шампион не допусна нито един пробив в срещата и спечели 91 процента от излизанията си на мрежата за успеха.
 
За последно Федерер и Мъри се срещнаха на Уимбълдън през 2012 година, когато швейцарецът победи във финала в 4 сета. Само месец по-късно обаче Мъри си отмъсти на финала на Олимпийските игри, който също се проведе на свещената трева на Ол Инглънд Клъб. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация