„Отбор на надеждата” записа 5 победи във варненската Мини футболна лига

21:31
„Отбор на надеждата” записа 5 победи във варненската Мини футболна лига
Варненският „Отбор на надеждата”, съставен от израстнали в институции младежи, записа пет победи при участието си в първенството на Мини футболна лига. С актив от 15 точки в 17 мача тимът се нареди на 12-а позиция в класирането при дебюта си в най-силния аматьорски шампионат във Варна. Благодарение на добрите си изяви в състезанието един от играчите беше поканен от националния селекционер на „Отбор на надеждата” Младен Христов да вземе участие във финалния турнир за избор на представителен тим тази неделя в София.
 
Президентът на Мини футболна лига Николай Хаджиев потвърди, че ще покани „Отбор на надеждата” да се включи безплатно в турнира и през следващия сезон. „Поканата важи са всички населени места, в които имаме шампионати. През изминалия сезон бяхме във Варна, Белослав и Силистра. От есента започваме силни турнири в Пловдив, Бургас, Добрич и Шумен. Амбицията ни е до 2 години да бъдем най-голямата аматьорска лига в страната”, заяви Хаджиев.
 
Разширеният състав на националния „Отбор на надеждата” ще бъде обявен в неделя в 13:30 часа в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”. Той ще е съставен от 10 младежи, като 8 от тях ще получат шанса да представят България на световното първенство по футбол за хора в неравностойно положение в Амстердам от 12 до 19 септември. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация