Федерер срещу Джокович в повторение на миналогодишния финал

20:52
Федерер срещу Джокович в повторение на миналогодишния финал
Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за финала на Уимбълдън, след като победи местния любимец Анди Мъри със 7-5, 7-5, 6-4.
 
Швейцарският маестро изнесе феноменален мач и напълно заслужено стигна до успеха срещу считания за фаворит от букмейкърите шотландец. Първият сет вървеше на сервис до 12-ия гейм, когато Федерер нанесе своя удар и проби, за да поведе в резултата. Сценарият се повтори през втората част, когато 7-кратният шампион отново проби в 12-ия гейма, за да вземе сета. Това пречупи Мъри и той допусна нов пробив в третия сет, което позволи на Федерер да постигне чиста победа. 
 
Във финала в неделя швейцарецът ще се изправи срещу световния номер 1 и миналогодишен шампион Новак Джокович.  Това ще е повторения на финала на предходното издание на турнира. През 2014 г. Ноле стигна до успех с 6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4. Мачът между двамата ще бъде юбилеен под №40. Федерер има минимална преднина - 20 победи и 19 загуби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CLOTH
11.07.2015 00:46

Относно телевизията, гадовете в последно време почнаха да цицат много парици. По принцип плащах 20 лева на булсатниците преди 3-4 месеца, а сега по ирония на съдбата им плащам по 30 просто защото искам да гледам повече видове спортове...F+HD & Diema Extra и стана тя работата...Иначе мачът се получи много добър, но като се загледаме в детайли Роджър не доминираше толкова, колкото реално показва резултатът. Специално в този мач това, че е на 34 години и има огромен опит и знае как да подхожда в такива двубои, му спечели този.Не, че Мъри е новак или не е участвал в такива мачове, просто Федерер е доста по-опитен, а и не съм сигурен доколко домакинският фактор му дава увереност...според мене го сковава, имайки предвид очакванията към шотландеца. Швейцарецът проби по веднъж във всеки сет, но забележете кога...в оказвалите се последни геймове за всеки един от сетовете. Просто психическата устойчивост на Маестрото днес беше доста по-стабилна от тази на Анди. Точно когато Мъри трябваше да даде всичко от себе си и да спечели важните геймове, за да остане в сетовете и мача, той се пречупваше, въпреки много силната си игра през целия мач. Успя да ме спечели в 10-тия гейм на втория сет, когато спаси 5 или 6 сетбола и накрая с кански мъки измъкна гейма, но вместо да се окрили от това, той допусна пробив в следващия си сервис-гейм. Тук голяма роля имаше и Федерер, разбира се, тъй като 80% от тенисистите ще допуснат пробив в своя гейм, след като изпуснат 6 възможности за пробив преди това. Аз лично съм много радостен от резултата, тъй като от край време симпатизирам на Маестрото. Като цяло той е много харизматичен тенисист и има доста малко хейтъри, за разлика от Надал или Джокович. И именно поради този факт мисля, че са малцина хората, които не желаят да видят Краля поне още веднъж на върха с трофей от "Ол Ингланд Клъб"(написах го с кирилица, щото уинърите ще ми изтрият целия коментар, заради т'ва).
УСПЕХ НА ФИНАЛА, ШАМПИОНЕ!!!

futbolista_rs
11.07.2015 01:23

От това, което гледах забелязах как Федерер си взимаше геймовете с лекота и сервисът му работеше убийствено. Мъри беше на другата крайност при повечето си сервиз геймове. Много рядко си ги взимаше на нула, особено третия сет когато беше адска мъка и всеки негов си беше потенциален пробив. Друг важен компонент бяха и уинарите, показващи повече агресия у фед. Графиката в сравнение с мача със Симон показваше, че срещу Мъри не допусна да го задържи зад основната линия и той беше човекът, който търсеше импровизацията и развръзката. Мъри се слави с много добри ретури, но в този мач Федерер и по този показател го надви след първия сет. И като цяло резултатът лъже, че беше равностойно.

luiz_lfc
11.07.2015 00:18

Федерер е просто най-големия има всички титли колко милиона и въпреки всичко играе с по голям хъс от почти всеки тенесист! Дано бие и жокера!

ApricotGarden
10.07.2015 23:09

За час не знам, но ще бъде по Филм +, тоест в интернет

Gunslinger
10.07.2015 22:57

В колко часа и по коя телевизия можем да гледаме финала?

Ginekologa
10.07.2015 21:26

ще е интерес ,но Жокера ще бие според мен 3-1,3-2*lol*

sakata_97
10.07.2015 21:06

Очаквам да стане голямо зрелище между тези двама класни тенесисти.Като неутрален зрител ще държа за Федерер просто защото заслужава още една титла от Шлема,преди да се откаже*smile*