Министър Кралев дава старт на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!

16:48
Министър Кралев дава старт на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!
На 12 юли (неделя) в 10,40 ч. пред хотел "Черно море" във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на града Иван Портних и много звезди от спорта, киното и музиката ще поведат хиляди варненци и гости на града на пешеходен поход към Морската градина, Градския плаж и Пристанище Варна в подкрепа и за популяризирането на спорта и активния начин на живот.

След тригодишно прекъсване най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ЖИВЕЙ АКТИВНО! се завръща във Варна и ще предложи един забавен ден за хора от всички възрасти със силното участие на местни спортни клубове и младежки организации.

Олимпийската шампионка в скока на дължина Тереза Маринова и Българската федерация по лека атлетика се включват с демонстрации по детска атлетика, а на Южния плаж в града шампионът Йордан Йовчев и Борис Трендафилов ще проведат уроци по спортна гимнастика и Cross Fit.

Инструктори от клуба по спортно катерене ВАРНАКЛАЙМИНГ и момчетата и момичетата от "Корабостроител 92" ще покажат на желаещите правилата и емоцията от заниманията с тенис на маса и алпинизъм, а клуб "Приятели на морето" и БЧК ще предложат уроци по гмуркане и оказване на първа помощ.

Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно вече 10 години и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот на Нестле България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация