Не успяхме да влезем в световния елит

22:20
Не успяхме да влезем в световния елит
Волейболистите от националния отбор на България не успя да изпълни целта си - да се класират за финалите на Световната лига в Рио де Жанейро и да влязат в елитната първа дивизия на най-престижния турнир през следващата година. Воденият от селекционера Пламен Константинов тим падна от Франция с 0:3 (16:25, 20:25, 21:25) във финала на втората дивизия на Лигата, игран тази вечер пред над 5000 зрители в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Така България ще остане и ще продължи да играе във второто ниво на Световната лига и през 2016 година. Също така "трикольорите" ще завършат на 10-о място в крайното класиране на турнира. От друга страна "петлите" постигнаха целта си да се класират за същинските финали в Рио следващата седмица и да влязат в първата дивизия на Лигата, след като миналата година загубиха финала на втората дивизия от Австралия с 2:3 гейма. На финалната шестица в Бразилия Франция ще бъде в предварителна група заедно с домакините от "Селесао" и миналогодишните победители от САЩ, като в първия си мач в сряда ще излязат срещу южноамериканците.

Първият гейм на финала започна по-добре за "трикольорите", които поведоха с 4:2 след атака в аут на звездата на гостите Ървин Нгапет и силна контра на Тодор Алексиев. Последваха атака през центъра на Кевин Льо Ру и технично отиграване при мрежата на Кевин Тили и 4:4. "Петлите" дори дръпнаха при 6:5 след изненадваща контра от втора линия на Нгапет. Играта продължи точка за точка до 8:7 след бърза атака през центъра на Никола Льо Гоф. Разликата нарасна до 11:8 след контра блок-аут на Нгапет и отлична блокада на Льо Ру срещу Владимир Николов. Въпреки тайм-аута за Пламен Константинов, Франция запази преднината си и дори я увеличиха на 15:10 след слад страхотен блок на Антонен Рузие и силен ас на Льо Ру. Това накара българският селекционер да използва второто си прекъсване. Независимо от това, техническата пауза дойде при 16:10 за французите след втори силен ас на Льо Ру. България върна две точки за 16:12 след грешка от начален удар на Льо Ру и успешна контра на Алексиев. Френският тим си върна предимството при 20:13 след сгрешен сервис на Владо Николов, ас на Кевин Тили и нова атака на Нгапет. Резултатът продължи да расте до 22:14 след ас на Льо Гоф. Момчетата на треньора Лоран Тили запазиха преднината си и спокойно взеха гейма с 25:16 след блокада на Тили.

Втората част тръгна равностойно до 3:3, след което България поведе с 5:3 след грешки в атака на Антонен Рузие и Кевин Тили. Играта продължи точка за точка до 8:6 за "лъвовете" след силна атака на Владо Николов. Последваха две отлични атаки на Рузие и 8:8. Французите дори дръпнаха с 9:8 след блокада на Кевин Льо Ру, което накара Пламен Константинов да вземе тайм-аут. Разликата набъбна до 12:9 след нов блок на Льо Ру и контра на Тили. Преднината на "петлите" стана отново 16:10 след пореден силен ас на Льо Ру и две контри през центъра на Никола Льо Гоф. България намали до 16:13 след грешка от сервис на Льо Ру и две отлични блокади на Виктор Йосифов. Въпреки усилията на българите, Франция продължи да води до 21:17 след атака на Ървин Нгапет и контра на Рузие. Двата тима за пореден път продължиха равностойно до крайното 25:20 за "петлите" след грешка на Владо Николов.

В началото на третия гейм Франция бързо поведе с 2:0 след страхотна атака от втора линия на Антонен Рузие и контра на Ървин Нгапет. Последваха грешка на французите и блокада на Виктор Йосифов и 2:2. "Петлите" отново дръпнаха при 6:3 след атака в аут на Станислав Петков и нов ас на Кевин Льо Ру. Техническата пауза пък дойде при 8:6 за френския тим след грешка от сервис на Петков. Постепенно България успя да изравни при 9:9 след успешна атака и блокада на Владо Николов и дори поведе с 10:9 след аут на Рузие. Последваха два мини обрата и 12:11 за "лъвовете" след блок на Йосифов. Играта продължи отново точка за точка до 16:15 за България след мощна атака през центъра на Николай Николов. След поредното равенство при 17:17 последва отлична блокада на френския разпределител Бенжамен Тонюти срещу завърналия се в игра за България Тодор Алексиев. За пореден път двата тима продължиха точка за точка до 21:20, след което последваха два успешни блока на Никола Льо Гоф и Рузие - 23:20 и тайм-аут за Пламен Константинов. В крайна сметка Франция спечели гейма с 25:21 след ас на Нгапет, а с това мача с 3:0 и втората дивизия на Световната лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bacardy_breezer
12.07.2015 08:45

Франция наистина ни надиграва във всеки компонент от играта - сервиз, блокада, посрещане, атака. Просто бяха на друго ниво. Неслучайно коефициенхта преди мача в бета беше 1.30 за Франция срещу 3.00 за нас. Ако Скримов, Соколов, Тодоров, Казийски + Братоеви бяха в отбора, можеше и да сме им равностойни, но с тези момчета....толкова. Лошото е, че пак отделни хора си гледат ЛИЧНИТЕ интереси и прищявки и никога не може да заложим на най-добрите играчи, защото все някой с някого е скаран, някой с някого има конфликт и така... Лошото е, че догодина във Втората група ще е Русия, което значи, че пак няма да отидем в Елитната дивизия, просто защото руснаците сега може да са в дупка, но имат една от най-великите школи и 100% догодина отново ще са онази машина за победи, а и като знам ние как играем срещу тях... Ще си поседим още доста време май в долната дивизия. Но така ще е, докато лични интерес на някои хора се поставя пред интереса на цялата нация... И в заключение да кажа само, че наистина не знам защо сме толкова слаби на сервиз. Това е от години наред. Франция вчера за цял мач имаше 1 мрежа и 2-3 аута от сервиз, а нашите не съм ги броил ама сигурно минимум 15-20 мрежи и 10тина аута. Еми, как да стане ?

El_Fenomeno_9
12.07.2015 00:19

Само да вметна , че наистина Жеков се представя отчайващо слабо , което не мога да го разбера и тва , че някакъв си Братоев някога си взимал нещо си , не означава , че има дори 1% от таланта на Жеков , не може да се разбере с тях Андрей или какво , но онзи убийствен тандем с Матей , просто е бледа сянка на себе си ...

simon_66
12.07.2015 01:18

Момче, като станеш си прочети написаното в двата си коментара и дано забележиш колко глупости си написал.. Владо Николов по 10-15 точки на гейм*lol* това сериозно не знам как да го коментирам наистина.. за цял мач може да ги стигне, но за гейм.. Владо е супер предвидим в атака, когато има стабилен висок блок срещу него и това е още от времето, когато с Казийски дърпаха конците в състава. Има супер интелигентност с пуснатите топки, но вече не са толкова прецизни, както едно време и е лесно да бъдат спасени и отиграни на контраатака. Жани Желязков е като калашник в нападение, но при него куца психиката..ако от началото не му тръгне играта, просто го заменяй и не го търси повече в мача, защото нервите му са прищракали... то и Пенчев беше така, но отиде в Италия и сега е коренно различен играч.. Жани ще играе в Италия този сезон и очаквам до 2 години да е неизменен титуляр със Соколов. А за братята Братоеви как да те коемнтирам се чудя..явно не можеш да ги понасяш, друго обяснение нямам... имат търкане с Константинов и Жеков( старите кучета) и това добре се знае, но Георги е брутален разпределител, стига да има класни играчи около себе си ,които да отиграват ситуациите, които им създава за точки. Няма как да очакваш той да разпределя на Желязков, Градинаров, Милушев или Станислав Петков и те да го правят безпроблемно.Миналата година като направихме антирекордите за последните 10 сезона сигурно, разчитахме общо взето през цялото време на Георги Братоев, но и сам знаеш , че всеки спортист си има лимит и се изчерпва.. е сега вече я има конкуренцията на този пост( Жеков, Агонцев, Георги Братоев, Добри Димитров)... Вальо Братоев е с втория най-силен като скорост сервиз след Соколов в националния ни отбор и го вкарва последните сезони доста по-често от Соколов... ако беше повикан сега за финалите и именно той влизаше да бие в напечените моменти вместо Градинаров, съм убеден,че щеше да се справи по-добре, а защо да не замени в играта и Владо, на който изобщо не му вървеше срещу Франция играта. За какво не вкара Константинов Милушев в игра.. нали той е опцията за смяна на Николов като диагонал..има си височина, има опит, има и мисъл в играта му и сила в отиграванията..сервисът му е с отлична сила и насочване... много грешки от Константинов , направени по една и друга причина.. Мисълта ни вече е към европейското, където на този етап място в топ 8 ще е сериозно постижение, предвид че няма да играе основният ни реализатор Соколов.

Brezov25
11.07.2015 23:52

Цветелин Минков · Sofia, Bulgaria
Г-н Константинов време е да си ходите поради следните причини:
1.Изгонихте братята Братоеви, защото имат конфликт с негодника Жеков, само да ви подсетя, че Георги Братоев е 202см и е избран за плеймейкър на олимпиадата в Лондон 2012г както и плеймейкър на световната лига през същата година.
2.Жани Желязков показа доста високо ниво на класа в Баку,силен сервиз който почти всеки път в вкаран и да не го вземеш заради В.Николов който не е в форма и от 15 сервиза 13 от тях са в мрежата, не е в форма и се видя още в срещите срещу Куба.
3.Викнахте вместо Вальо Братоев, дебелият и за нищо не ставаш ТошкУУУ Алексиев, който е единственият дебел нападател в света който не може да бие никакъв сервиз и сере като карпатски вълк на метеното.На финал в Баку той осра 4-ят гейм, ама на вие г-н Константинов си го взимате да сере......
4.За една календарна година нямате никакъв успех начело на отбора, (този в Баку медал не е Ваш, той е за момчетата който пренебрегнахте и не викнахте в отбора).За една година нямате победа в важни мачево с отбори който преди Вас сме побеждавали. Извода е че, не сте озряли за да водите отбор от такава класа!!

El_Fenomeno_9
12.07.2015 00:16

Не знам тва ти или кой друг некадърник го е писал , но можеш преспокойно да се застреляш в главата само заради факта че си го (пре)писал ... : 1.Братята споменати от теб (Братоеви) бяха ужасяващо слаби последните си мачове с националния , до ония ден ревахте , че трябва да има подмяна на състава , днес пак ревете да ги връщат , изяснете се първо със себе си , после четете лекции на другите 2.Жани Желязков е още твърде зелен за да може да замести играч , който прави по 10-15 точки на гейм и е врял и кипял във волейбола , още е във форма и може да показва 60-70% от възможностите си и ако не беше той волейболния гигант Белгия щеше да ни разпилее ... Иначе за сервисите съм съгласен , но това е вероятно с цел да не се разклаща психиката на играча предвид , че не е като всички останали да се пукат да бият супер сервиси ... 3.Тва пък дърво пълния некадърник никога не е бил нещо особено , брат му поне имаше моменти на проблясъци , но тоя винаги се е отличавал с некадърност във важни моменти и едно време когато дори не го бях чувал кой е си помням как казвах ейсега ако я дадат на номер 1 и ще се осере (за пореден път) и после чак разбрах кой бил този номер 1 ... 4.Извода , драги ми смехурко , е че когато НЯКОЙ наш треньор отиде в едно от най - силните първенства в Европа(Русия) и го изведе от последното място до върховете в класирането , то тогава можеш и ти и той да давате акъл кой колко може да стори на кормилото на националния

wengerout
11.07.2015 23:28

Освен многото непредвидени грешки,които направихме,сервизите ни са нещото,което ни коства победата.Франсетата такива сервизи плющяха,а ние всеки път,когато играем на риск,топката отива в мрежата.Адски слаби сервизи имаме,ама адски слаби,неподхождащи на отбор от нашия калибър.А те са доста важно нещо.Не казвам,че трябва да правим асове,но поне да затрудняваме максимално посрещането,за да не могат да организират хубава атака.А топката дори не стига до тяхната половина.
Другото слабо днес беше посрещането.
П.с.Аз то няколко години гледам по-редовно националния отбор и никога не съм виждал някакви кой знае какви сервизи или по-точно постоянство при тях.Имали сме проблясъци със Соколов и Владо и други,но не си спомням дори един мач,в който сме ги убили от сервизи..Жалко.
Все пак добро представяне,не искам да критикувам никой,щото волейболът си е спорт,в който имаме традиции и винаги имаме силни отбори.

ReDeViL666
11.07.2015 22:37

Сега "разбирачите" които вярваха в наша победа с 3:0 и слагаха на всяка друга прогноза минуси - да вървят да ревът като много знаят!Аман от пишман-разбирачи!

MaLkO_LuD94
11.07.2015 23:27

Не е нужно да си голям разбирач за да видиш че на Владо Николов всеки сервиз му е в мрежата а пък може и да е нужно да си голям разбирач след като тази грешка я прави в продължение на 14 мача и не я промениха *cigarette*

ApricotGarden
11.07.2015 23:13

Разбирачите още дълго ще анализират грешките от този мач. Аз им препоръчвам да не се бавят, а да си дадат CV-то във федерацията по волейбол. С някой от тях може и да потръгне отбора.

MaLkO_LuD94
11.07.2015 22:33

Аз не мога да разбера ние треньор имаме ли или не Владо Николов всеки мач има поне по 3 сервиса в мрежата на едно и също място как не я скъса за тези 13-14 мача не знам и защо веднъж не го изкараха като не може да бие сервиз *erm*

123321
11.07.2015 22:58

Мани мани.То да беше само с Владо.Вчера броях атаките на Алексиев.Еми от 18 атаки за целия мач той имаше....4 успешни атаки.....И не го извади....

dmtbg
11.07.2015 22:23

Добре..а защо снимката е на женския отбор?