„Каталунците-Кирчево“ спечелиха за трета поредна година Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Куп

16:55
„Каталунците-Кирчево“ спечелиха за трета поредна година Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Куп
Тимът на „Каталунците-Кирчево“ спечели за трета поредна година Регионалните полуфинали на Kamenitza Фен Купа за Ловеч и Габрово. Втори в класирането останаха момчетата от „ВАС Етъра 2“(Габрово), които загубиха след дузпи с 6:7 най-драматичната финална среща от началото на сезона. 
 
Първото полувреме на кулминационния двубой завърши при резултат 1:1. Темпото беше толкова високо, че топката изобщо не се задържаше в центъра на терена. Контраатаките летяха ту към едната, ту към другата врата, но нито един от тимовете не успя да доминира. Втората част премина без отбелязан гол и се стигна до дузпи. Финалистите си размениха по 4 поредни гола от бялата точка. Последваха ги по два инфарктни пропуска, като  първите бяха дело на вратарски героизъм, а вторите – греди. След това „Каталунците“ се разписаха още два пъти, а „ВАС Етъра 2“ допуснаха фатална грешка и останаха втори.
 
„Каталунците-Кирчево“ спретнаха голям фурор и срещу многократните регионални призьори „Шести участък“(Габрово) по време на 1/4- финалите. И двата отбора са доказвали неведнъж, че са истински футболни майстори и това дерби не беше изключение. Почти всички посетители се подредиха около терена, за да проследят този титаничен сблъсък. Срещата завърши с 2:1 за „Каталунците“, след като те нанизаха два красиви гола през първото полувреме, а „Шести участък“ отбелязаха от дузпа в последните минути на втората половина. 
 
На трето и четвърто място се наредиха съответно отборите „ВМВ“(Севлиево) и „Уимбълдън“(Габрово). Призът за „най-добър вратар“ отиде при Иван Дичев от „ВАС Етъра 2“, а за „най-атрактивен състезател“ бе обявен Юли Дермански от „Каталунците-Кирчево“. Най-малко нарушения по време на мачовете си регистрираха момчетата от „Шести участък“(Габрово) и това им донесе титлата „Отбор феърплей“, придружена с грамоти и награди от организаторите. 
 
Много от посетителите се включиха в игрите на корпоративните партньори на Фен Купа и благодарение на късмета и уменията си също се сдобиха със страхотни награди. Един от най-големите фенове на Kamenitza Фен Купа д-р Лазар Будаков спечели за трети път любимата на феновете активация „Точен шут“. Знаменитият доктор обича да обикаля България с личния си автомобил и да присъства почти на всички Регионални полуфинали на турнира. Той дори си е купил специални обувки, с които участва в „Точен шут“ и днес инвестицията му се възвърна под формата на 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели. Маргарит Георгиев от тима на „Шести участък“(Габрово) подобри рекорда във „Футболното жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe. Той успя да реализира внушителните 303 крачета от седнало положение. Освен че прикова вниманието на почти всички на терена, майсторът-жонгльор получи от автомобилния бранд ваучер за спа-уикенд за двама в Банско. Спортният бранд на Фен Купа Joma, който осигурява екипите на „приятелите от квартала“, организира специална томбола с награден фонд оригинална фланелка на националния отбор на България, подписана от железния защитник Трифон Иванов. Късметлията, който се сдоби с нея се казва Сидер Ангелов от тима на „Ел Ей Галакси“(с. Глогово). Телекомът Telenor също проведе традиционната си томбола и ощастливи Пламен Тодоров от Трявна с чисто нов смартфон Telenor Smart Plus. Фенът Валентин Тодоров също се оборудва с чисто нов смартфон Samsung Galaxy Pocket 2 благодарение на мощния си удар. Той шутира топката със 116 км/ч в играта на Samsung „Силен шут“.
 
Следващата спирка по пътя на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е стадион „Пловдив“ в града под тепетата, където на 18 и 19 юли ще се проведат Регионалните полуфинали за тимовете от Пловдив и Пазарджик. Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация