София с рекорден брой играчи в националния „Отбор на надеждата”

20:12
София с рекорден брой играчи в националния „Отбор на надеждата”
Столичният „Отбор на надеждата” успя да вкара рекорден брой свои играчи в разширения състав на националния тим, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Амстердам през септември. Националният треньор Младен Христов селектира общо 10 играчи в неравностойно положение, като шест от тях са от софийския квартал „Факултета”. До този момент София е имала най-много пет представители в тима, като това се случи през 2012 година, когато бившият селекционер Методи Здравков спря избора си на петима софиянци за Мондиала в Мексико Сити. Тази година в националния „Отбор на надеждата” попаднаха вратарят Ангел Симеонов и полевите състезатели Петър Иванов, Янко Янков, Емил Симеонов, Румен Христов и Цветан Янков.
 
Останалите четирима играчи в представителния тим са Дончо Пачев (ДДЛРГ „Българка”, гр. Стара Загора), Стефан Златев (ДДЛРГ в село Доганово), Тодор Игнатов (ДДЛРГ в село Разлив) и Александър Спасов (бивш възпитаник на ДДЛРГ „Надежда”, гр. Варна).
 
Първата тренировка на националния „Отбор на надеждата” ще се проведе на 20 юли, като в първата седмица треньорът Младен Христов ще наблегне на физическата подготовка. Младежите от провинцията ще бъдат настанени на базата на спортен клуб „Левски” на стадион „Георги Аспарухов”. Играчите ще тренират двуразово всеки ден до 11 септември, когато осем от тях ще заминат за световното първенство в Холандия. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация