Лечков: Община Сливен ми дължи половин милион

09:45
Лечков: Община Сливен ми дължи половин милион
"Община Сливен дължи на фирмата на съпругата ми около 500 хиляди лева", това заяви в ефира на "Здравей, България" футболистът и бивш кмет на града Йордан Лечков.

Коментарът му бе по повод описването от частен съдебен изпълнител на вещи от хотел, собственост на фирмата на Светлана Лечкова. Причината за описа, според общинските служители, е, че компанията има неплатени данъци в размер на 320-330 хиляди лева. "Ако наистина фирмата дължи тези пари, нека общината си ги приспадне от сумата, която тя има да дава", коментира Лечков. "Йордан Лечков няма проблеми със съдия изпълнител. Този хотел е собственост на Светлана Лечкова. От снощи насам сто пъти са споменали името на Йордан Лечков. Съдия-изпълнител идва, дължат се някакви суми, Светлана Лечкова има изпълнителен лист.", каза Лечков.

"В държавата-мащеха в такава ситуация е нормално да има медиатор. Такива разговори са водени и общината би могла да ги води. Ако човек се замисли, само в България се спират ток, вода... След като текат лихви, какъв е проблемът? През тези 20 години аз съм си плащал данъците. Общината дължи на Светлана Лечкова по-голяма сума. Аз на никого нищо не дължа. От година и половина на общината би трябвало да са блокирани сметките. Нека да не сме като държавата-мащеха."

"Ние живеем и инвестираме отдавна в този град, правим бизнес. Общината има търговски отношения с нас. Ние сме заложили наша собственост. Тук е концесия, банката е собственик, аз имам една малка част. Това е поръчково. Аз пак трябва да се обяснявам, защото пак ще се кандидатирам за кмет. Сметките са блокирани заради кмета. Доколкото знам, не е споменавано моето име. Предизборни акции. В България има много хора с блокирани сметки. Една Гърция фалира...". И допълни, че сметките на общината трябвало да бъдат блокирани още преди година и половина, защото тогава на съпругата му бил издаден изпълнителен лист, с който следвало да си получи дължимото. Лечков за пореден път заяви намерението си да се кандидатира отново за кмет на Сливен и заподозря, че поредния скандал около него е по политическа поръчка. Заместник-кметът Румен Андонов отрече това твърдение и заяви, че действията срещу фирмата на Светлана Лечкова са започнали отдавна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Dunhill1893
17.07.2015 14:51

А ти колко дължиш на област Сливен, КРАДЕЦ?!