СПАСЕТЕ ЦСКА!

17:17
СПАСЕТЕ ЦСКА!
Общественият комитет за ЦСКА се обръща към многобройните привърженици на 31-кратния шампион на България по футбол да използва всички позволени от закона средства за граждански протест, за да отстрани сегашното ръководство на клуба.

Общественият комитет за ЦСКА изпрати до спортна редакция на БТА обръщение, което гласи:

Уважаеми привърженици на ЦСКА, дами и господа,

След като вече повече от месец и половина се опитваме да намерим реален изход от кризата в ЦСКА вече не ни остава друг изход освен да призовем несравнимата "червена" публика към радикално гражданско действие за спасяване на "армейския" отбор.

Всички средства за диалог с Александър Томов и неговото фалирало ръководство са изчерпани и отсега нататък главната роля остава за сектор "Г". Вярваме, че младите хора, които вече устояха своята любов през 90-те години, когато не позволиха на лумпени, комплексари, доносници и политически шмекери да унищожат най-авторитетния роден клуб, отново ще застанат като последна преграда пред свещените четири букви.

Призоваваме публиката на ЦСКА да използва всички позволени от закона средства за граждански протест, за да изхвърли от митичния стадион в Борисовата градина натрапниците и некадърниците начело с Александър Томов и Александър Гарибов, както и не по-малко виновния от тях Емил Костадинов, който като ръководител е много далеч от футболните си постижения, а с некомпетентността си се превърна в активен съучастник в разправата с 31-кратните шампиони.

Излезте на мирен протест пред "Армията", пред БФС, пред държавните институции, пред медиите, пишете до УЕФА и ФИФА! Нека страната, Европа и светът да разберат, че в България една историческа и морална институция е подложена на двоен геноцид – отвън и отвътре от хора и кръгове, преследващи нечисти цели. Не позволявайте да започне първенството с вредители като Томов и Гарибов във ФК ЦСКА и със сегашното корумпирано и напълно дискредитирано ръководство на БФС!

Не допускайте УЕФА да си затвори очите или да бъде излъгана от нашенските комбинатори, които под маската на "принципност" и "цивилизованост" извършиха най-голямото престъпление, най-гнусната подмяна в историята на българския спорт като зад паравана на преднамереното "правосъдие" и двойния стандарт наложиха правото на калъфката и унижиха нацията като лишиха легитимния български шампион от участие в ШЛ, където спокойно ще играят обвинените в корупция Порто и Стяуа...

Зашлевете здрав предизборен шамар на политици и държавници, които за пореден път излъгаха обществото, след като в началото на юни т.г. демагогски обещаха яснота около собствеността в нашия футбол и операция "Чисти ръце" за всички в "А" група, а оттогава се правят на слепи и глухи за умишленото умъртвяване на отбора-символ на България.

Облепете и оцветете страната със знаците на своя протест, залейте Интернет с посланията си за истина и справедливост, обърнете се към чужди посолства и международни организации! Изразявайте гражданската си позиция при всеки подходящ случай. И забравете различия и нюанси, предразсъдъци и огорчения, предпочитания и антипатии, защото залогът сега е оцеляването на ЦСКА!

Няма да позволим на проваления политически палячо Томов да държи отбора на сърцата ни за заложник на собствените си комбинации и далавери! Този човек, който за пореден път излъга много хора с обещанието, че в рамките на работния ден в понеделник (21 юли 2008 г.) ще изнесе на бял свят факти и документи за кризата в клуба и заговора срещу "червените", няма място на "Армията". Всеки ден със сегашното ръководство е продължение на агонията и изсмуква кръвта на отбора. Дали пък по този начин бившият вицепремиер не се откупва от враговете на ЦСКА?

Вече месец и половина Общественият комитет категорично настоява държавата да помогне за изясняване на собствеността в ПФК ЦСКА АД, тъй като тук не става въпрос за обикновено търговско дружество, а за историческа институция с огромно обществено значение. Нищо и нищо! Оставаме с впечатлението, че на някого от властимащите е изгодно случващото се с палача на еврошампиони от София. Възможно е някой да си прави тънки сметки зад кулисите и под масата, но тази мръсна игра със съдбата на ЦСКА ще бъде жестоко наказана, защото електоратът не забравя и не прощава подобни изпълнения.

Още веднъж се обръщаме към Централния фенклуб на ЦСКА и специално към сектор "Г" с надеждата, че като ядро на най-вярната публика те ще направят всичко възможно за отстраняването на Томов и сие и за стартирането на процеса по прехвърляне на управлението в клуба в ръцете на хора, които обичат този отбор и са готови да се борят за неговото бъдеще.

Ясно заявяваме, че има готовност за финансиране и оздравяване на клуба в кратки срокове, но съживяването не може да започне в присъствието на Томов, който за пореден път доказа, че е проклятие за ЦСКА със своята крещяща футболна некомпетентност, която беше използвана от враговете на отбора за пъкленото им дело. ЦСКА много бързо ще се върне на своя връх, ако „червената“ система бъде освободена за нов мениджмънт и нови управленски механизми.

Ще позволим ли да бъде поругана любовта на бащите ни и надеждата на децата ни?!

Обществен комитет за ЦСКА


София, 21 юли 2008 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danzig72
22.07.2008 13:28

Нещо против "македонските"отбори ли имаш motion_man?Може да не ти харесва,че има в А група доста отбори от югозападна България,но това е,че те не са по-малко квалитетни от останалите провинциални клубове,а дори и ги превъсхождат на терена...Иначе съм съгласен по принцип с теб за Цска и Левски!

FLY_I
22.07.2008 12:26

на 100% съм съгласен с motion_man.Тва са най-големите вредители на футбола в Бг.Абе въобще в София няма футбол Славия и Локо Сф пък имат по 1000 фена но за съжаление само бабите на футболисте посещават мачовете им

motion_man
22.07.2008 11:21

Хахахахаха! Смешно е, че имате толкова високо мнение за себе си! И сините и червените шопи... Ако ви няма българския футбол само и единствено ще спечели. С всичките си уредени титли само сте покваряли футбола, покваряте го и най-вероятно ще го покваряте и за в бъдеще... ЦСКА бил символ на България - това е просто символ на комунизма и символ на това колко уредено може да е едно първенство. Лично аз искам цецка да бъде изхвърлена от А група, заедно с повечето жалки македонски отборчета! На тяхно място има ред тимове, който заслужават да заемат отново мястото си сред "елита".

danzig72
22.07.2008 00:58

Да се закрие цялото първенство за една година и да се почне отначало...Защото идва време май да закриеме и цялата държава...

wolfy07
21.07.2008 23:49

Аз съм потомствен Левскар,дори и кръвта ми е синя ,но съм готов да подкрепя призива и ще го направя защото без Левски и ЦСКА първенството няма да е истинско!Не може измислени отборчета като Литекс,Тракия и тем подобни да са дразнител на СИНИТЕ!Как ще съм щастлив ако не бием ЧОРБАТА,титлата не е сладка!!!

ov3r
21.07.2008 23:26

Т'ва, че никой няма да го направи за...айде да не почваме пак, не ти дава право да коментираш...Има такива хора...

soul_soul_x
21.07.2008 23:01

Свобода или смърт? Извинявай, аз наистина уважавам ЦСКА, въпреки че съм левскар, но не мисля че ти или някой друг тук би умрял заради ЦСКА...

femili5
21.07.2008 20:27

Вън палячовците от ЦСКА!
Нека изгоним гадната, вмирисана ,алчна твар Сашко Томов от любимия ни тим.
Нека всички червени сърца затуптят в едно и разбият мечтите на изродите от управителния съвет на тима ни.
Нека наритаме изродите от "Чичо Томовата колиба" възможно най-далече.
Свобода или Смърт

danzig72
21.07.2008 20:15

ЦСКА не е емблемата на България.Емблемата е-Коронован Лъв между 2 гологлави лъва.Цска е отбор,основан от Българската Комунистическа Партия през 1948-а г.Сега официално няма комунизъм в БГ.По тази логика и отбора не би трябвало да го има,или поне да започне на чисто от аматьорските групи като нов,дори и да е със същата абревиатура(ЦСКА)!

redmanutd
21.07.2008 18:18

Всички трябва да се обединим срещу тази зган в лицето на Томов и неговите подчинени.Всички трябва да знаят,че това е ЦСКА.Емблемата на България не трябва да бъде в ръцете на измамници,политици,лицемери и лъжливи говеда*(не се отнася за агитката на Левски,да не ме разбере някой погрешно).Аз искам да бъдем единни във всяко едно отношение.

fedor
21.07.2008 18:15

евала !!!трябва физически да се отстрани сашо томов от цска и всички покрай него да си ходят,ако не линч