Путин: Блатер е достоен за Нобелова награда

08:49
Путин: Блатер е достоен за Нобелова награда
Президентът на Русия Владимир Путин коментира коментира корупционния скандал във ФИФА, очевидно предвид обстоятелството, че Русия ще е домакин на СП 2018. Според него Сеп Блатер е достоен за Нобелова награда.

"Всички знаем каква е настоящата ситуация около г-н Блатер. Не вярвам на нито една дума по отношение на обвиненията в корупция срещу него. Хора като Блатер, ръководещи такива крупни международни спортни организации, заслужават само благодарност. Такива хора заслужават Нобелова награда".

Руският президент нарича "неприемлива" политиката на САЩ по отношение на ФИФА. "САЩ искат да вкарат в своите затвори чиновници на ФИФА, а с обвиненията в корупция трябва да се занимават прокуратурите на съответните страни", казва Путин, като отбелязва, че САЩ са били основен кандидат за домакинството на СП 2022, а най-близкият им съюзник Великобритания - за СП 2018. "А домакинствата спечелиха съответно Катар и Русия", подчертава Путин.

"Борбата срещу корупцията във ФИФА в този си вид ме кара да запитам: "Не е ли това продължение на борбата за домакинствата на световните първенства през 2018 и 2022 година?" Ако подозираш някого в престъпление, трябва да събереш необходимата информация и я предадеш в прокуратурата на съответната държава. Недопустимо е да искаш екстрадирането на някого, за да пъхнеш в своите затвори."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация