Родик се завърна на корта триумфално

14:47
Родик се завърна на корта триумфално
Легендата на американския тенис Анди Родик се завърна триумфално на корта, близо 3 години след като сложи край на професионалната си кариера.

В мач от първия кръг от схемата на двойки на турнира в Атланта, където Родик спечели първата си титла през 2001 година и последната през 2012, Родик и добрият му приятел Марди Фиш победиха Йен Сун-Лу и Джонатан Мъри със 7-6(2), 6-4. Бившият номер 1 в света показа впечатляваща форма за човек, който от 3 години е извън кортовете.

"Когато не си играл толкова дълго, не знаеш какво да очакваш. Получи ми се страхотно. Много исках да спечеля. Беше доста забавно, когато осъзнахме, че сме взели мача. Имаше доста ръжда по мен и Марди, но мисля, че успяхме добре да я маскираме", сподели шампионът от US Open 2003 след двубоя.

Родик и Фиш вече имат 21 победи срещу 6 загуби на двойки, като заедно са печелили титлите от Хюстън през 2002 година и Мастърса в Индиън Уелс през 2009. Във втория кръг на турнира в Атланта те ще се изправят срещу 3-те поставен в схемата Емир Буторац и Артьом Ситак. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация