Мъри Стоилов продължава в ШЛ (видео)

22:01
Мъри Стоилов продължава в ШЛ (видео)
Воденият от Станимир Стоилов отбор на Астана се класира за плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, след като стигна до героична победа с 4:3 над финландския ХИК. Двата отбора завършиха 0:0 в първия двубой в Хелзинки, но днес направиха истинско голово зрелище. Гостите, за които основна фигура бе отпратеният преди време от Левски Осман Джалоу, поведоха с 2:0. Именно нападателят от Гамбия откри резултата още в 4-ата минута, а в 41-ата асистира на Баа, възползвайки се от грешка на вратаря, за второто попадение. Точно навреме - минута преди почивката, домакините успяха да върнат един гол и да запазят шансове си. Точен бе Твумаси, но сериозна заслуга за попадението имаше и вратарят на ХИК Даниел Орлунд.

Веднага след почивката Роджър Каняс изравни от дузпа, а в 56-ата минута Дмитрий Шомко направи обрата пълен след фамозен гол, при който прехвърли вратаря от малък ъгъл. Драмата обаче продължи, след като в 70-ата минута домакините останаха с човек по-малко след червен картон на голмайстора  Твумаси. Финландците се възползваха и в 86-ата минута стигнаха до равенство - 3:3, което ги пращаше в следващия кръг. Точен от дузпа бе Ерфан Зенели. В 91-ата минута гостите можеха да стигнат и до победен гол, но удар на Менди срещна напречната греда. Така дойде златната за Астана 93-ата минута, в която Евгени Постников вкара отблизо победния гол за домакините.

След цялата тази драма казахстанците ще чакат жребия за плейофите за влизане в ШЛ, като междувременно Астана вече си гарантира участие в груповата фаза на Лига Европа.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
06.08.2015 14:29

Колко го плюехме Мъри че може да бие само малките отбори а сега как бленуваме за победи дори над малките

dmtbg
06.08.2015 04:25

До сега е нямало казахстански тим в групите на ШЛ нали? *smile*

Stratievv
06.08.2015 11:24

Шахтьор Караганда , отборът , който стигна мнооооого напред в Лига Европа. *smile*

RMcF_
06.08.2015 10:18

нямало е, по- миналата година бяха близо, след като Шахтьор някви си, биха Селтик с 2:0, но на реванша паднаха с 3:0 в плей-офа..

simon_66
05.08.2015 23:19

Е да ме извиняват от Астана за класирането им напред, ама вратарят на финландците е меко казано неадекватен.. да не можеш елементарен удар във вратата да го изчистиш над гредата в корнер, а вместо това да си вкараш автогол и да ти вкарат от фланга гол е съсипващо просто. Аз ако бях треньор на ХИК щях да изритам вратаря изцяло от отбора.. толкова да са се старали останалите, 3 гола са вкарали в Казахстан при това, а той да се изсе*е на метеното както се казва. Дано имат повечко късмет с жребия Астана, че не ги очаква нищо добро с тази защита *smile*

stefanBG111
05.08.2015 22:54

Браво на Мъри, дано класира отбора в групите на ШЛ. Най-добрият БГ тренъор, много хора викаха, че не става за тренъор, но вкара Български отбор за първи път в групите на ШЛ и стигна 1/4 финал в Лига Европа тогава Купа на Уефа, беше на път да вкара и Ботев в ЛЕ, но там футболистите и най вече Педро не можа да уцели вратата.

Kalinho
05.08.2015 22:22

сега се чудя само къде са онези генийчета и футболни разбирачи които обясняваха как не става. Е фактите сами говорят.