Григор се справи с аржентински левичар в два сета

09:43
Григор се справи с аржентински левичар в два сета
Григор Димитров надви в два сета аржентинския квалификант Гуидо Пея в среща от втори кръг на турнира във Вашингтон. Първата ни ракета се наложи над южноамериканеца със 7:6 (7:1), 6:4.

Като поставен под №6 Димитров в първи кръг почива и това бе първия му мач в американската столица. Българинът стигна до успеха срещу левичаря Пея след близо час и половина игра.

Във втори кръг съперник на Гришо ще бъде представителят на домакините Стив Джонсън, който отстрани австралиеца Бърнард Томич в три сета 6:7 (7:9), 6:4, 6:2. Най-добрият ни тенисист записа чиста победа срещу Джонсън в три сета в тазгодишното издание на Уимбълдън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
06.08.2015 11:18

Не мога да си обясня минорното настроение след мача след като Григор смачка аржентинеца и в двата сета...да, допусна след комфортна преднина и в двата сета да му бъде върнат по един пробив, но все пак това му е първи мач от доста време насам, на различна настилка при това. Григор играе и доста трудно срещу левичари- Жил Мюлер, Рафа Надал, а и други има сред елита. Сега следва мач срещу представител на домакините Стив Джонсън и сериозно се надявам да демонстрира супер игра и да спечели в два сета, да придобие още увереност, че след отпадането на Андерсън и Мъри, схемата където е Григор, се отвори доста сериозно. Единствено Гаске ме тревожи, но нека първо да елиминира американеца, после да мисли за четвъртфиналния мач *smile* УСПЕХ и дано да завършат сезона подобаващо и с настроение. Ясно е,че този треньор е временен, тъй като надали има голям специалист, който да се заеме с Гришо 3 месеца преди края на сезона... ноември/декември,тогава може да се потърсят разговори с истински капацитет в този спорт и да се осмисли сериозна работа за в бъдеще с него. Григор ми се издигна в очите, след като реши да сложи отново спортната си кариера на преден план и се раздели с Мария и с Рашийд. Просто демонстрира,че няма вече дори и наченки от тази слаба психика и лековатост, с която се открояваме българите.