Нов срамен скандал тресе "Армията"

11:39
Нов срамен скандал тресе "Армията"
Нов срамен скандал тресе ЦСКА, и то с участието на две легендарни звезди на отбора - Пламен Марков и Петър Жеков. В момента Марков се води директор в клуба. Жеков беше в предишния надзорен съвет.

"Марков е наредил на охраната на "Армията" да не ме пускат с автомобила ми на паркинга. Само той можело да влиза вътре. Щом така е решил, нека прави каквото си иска", заяви Жеков през "България днес".

Медията е потърсила за коментар Пламен Марков, но той не вдига мобилния си телефон.

"Нямам намерение да гледам мачовете на ЦСКА - каза обиденият Жеков. Ще стъпя само още един път на стадиона, и то по работа. Трябва да си взема документите за пенсия", добави легендата на армейците.

Жеков има да получава седем заплати от ЦСКА. В края на март той заедно с друга червена легенда - Димитър Якимов, хвърлиха оставки. Те бяха приети чак в края на юни.

"Нямам нищо против новите собственици", каза още Жеков.

Ситуацията е изключително нелепа, защото става дума за футболист, който е почетен със звезда в Алеята на славата на стадиона. Но вече няма право да влиза там.

С фланелката на ЦСКА Петър Жеков е носител на "Златната обувка" на списание "Франс футбол" през 1969 г. с 36 попадения в първенството. Печели "Сребърната обувка" през 1970 г. и "Бронзовата обувка" през 1973 г.

Пет пъти е шампион на България с армейците, четири пъти е носител на купата. Жеков е голмайстор №1 на "А" група за всички времена с 253 гола. Това обаче се оказва недостатъчно, за да му бъде позволено да паркира колата си на паркинга на стадиона.

Само за сравнение - бившите футболисти на Арсенал Тиери Анри и Денис Беркамп приживе получиха паметници пред клубната арена "Емирейтс". И двамата не са англичани - Анри е французин, Беркамп е холандец. Но въпреки това червената част на Лондон ги почита като свои герои. В България е друго и Жеката е пропуснал историческия първи мач на ЦСКА във "В" група. Червените надделяха с 3:0 над гостите от Струмска слава.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mark.delchev
11.08.2015 13:38

ЦСКА не си почита легендите...То пък едни легенди.*lol**lol*

Barbi_Fashion
11.08.2015 14:45

Залагам и на двете!

night_wolf1984
11.08.2015 14:38

Все по глупави коментари те засичам да пишеш .или си някоя пъпка която гледа футбол от 2 години или си природно тъп *smile*

dre
11.08.2015 12:13

Не се наядоха всички , пълно е с " легенди " . Не мога да разбера защо когато един футболист е играл в даден отбор , то после този отбор е длъжен да храни цял живот . Стотици " легенди " продължават да смучат от този клуб , заради това е такова положението . Същото е и с държавните институции , работят 5 пъти повече хора , отколкото има нужда , само и само да взимат заплата , после били на - . Е как да стане ?

Kalinho
11.08.2015 23:02

е точно пацо хикса е един от най - продажните. Не знам от кога стана такъв голям армеец, преди 1-2 години щеше да става шеф на бфс, само приказки и обещания.

miro211
11.08.2015 18:40

Хубаво е легендите да се почитат, но не се знае какво е подтикнало П.Марков да вземе това решение.

Kalinho
11.08.2015 18:27

е не е точно така. Всеки клуб има примерно 20-30 бивши играчи които са дали живота си за клуба. Нормално е когато си играли примерно 5-10 години и си оставил сърцето си на терена да имаш привилегии. Още повече, че специално в България игралите преди 90-та година нямат милиони в банките.