Официално: Тонев ще играе за клуб от Серия А

20:33
Официално: Тонев ще играе за клуб от Серия А
Българският национал Александър Тонев премина от Астън Вила в италианския клуб Фрозиноне, новак в Серия А.

Българският талант бе подложен на медицински тестове в Рим, след което сложи подписа си под договор за 1+1 години.

Италианският клуб не взема футболиста безплатно, а ще трябва да преведе бонусни суми на досегашните му собственици Астън Вила, ако бъдат постигнати определени цели- класиране в първенството, класиране в турнира за Купата на страната и мачове, и голове на българина.

"Доста клубове имаха интерес към Александър в различни моменти от трансферния период. До последно останаха три клуба- Стандарт (Лиеж), един турски отбор-Сивасспор и италианците от Фрозиноне. Но хората от Фрозиноне бяха най-коректни, най-настоятелни и с най-голямо желание от всички останали кандидати. Алекс също е доволен, защото ще играе в едно от петте най-силни първенства в Европа и ще срещне отбори като Ювентус, Рома, Милан, Интер. А това е неговата цел - да се състезава на възможно най-високо ниво", каза пред БТА мениджърът на футболиста Антъни Раво.

Договорът на Тонев с досегашния му клуб Астън Вила изтичаше през юни 2016-а година, а мениджърът Тим Шърууд явно не го включваше в плановете си. През миналия сезон бързакът от Елин Пелин беше под наем в Селтик, но причини извън футбола му попречиха да демонстрира качествата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ivanov1982
26.08.2015 22:13

Освен да му пожелаем успех, където и да играе друго немога да кажа.