Ман Сити и Ливърпул не си вкараха в интересен двубой

21:25
Ман Сити и Ливърпул не си вкараха в интересен двубой

В дербито на 20-тия кръг на Висшата Английска лига един срещу друг на "Дъ Сити ъф Манчестър" излязоха отборите на Манчестър Сити и Ливърпул. Разделяни само от точка във временното класиране, феновете бяха настроени за един зрелищен и интересен мач.
Двубоят започна с превес на домакините. Те затвърдиха добрите си изяви у дома. Диктуваха срещата през първите 27-28 минути, но до реална опасност пред Рейна не се стигна. Ливърпул пък се опитваше да изненада "гражданите" с бързи контраатаки. При една от тях в 22-рата минута можеше да се стигне до откриване на резултата. Центриране отляво на Кюел беше свалено от Торес с глава към Каут, но преди холандеца от 12-13 метра да нанесе решаващия удар, Майка Ричърдс блокира удара му.

Двата тима предпочитаха да атакуват по фланговете. Това беше логично, защото в средата на терена отборите разполагаха с класни футболисти и беше много трудно за противника да ги излъже. За Сити отново блестеше Мартин Петров със своята бързина. Той създаваше постоянно проблеми за защитата на "мърсисайдци", а и се опитваше да разнообразява играта с дълги пасове към другото крило за "небесно-сините" в тази среща - Стивън Айрлънд.

За гостите много активен бе Хари Кюел, който лесно надбягваше явно отстъпващия му по бързина десен бек на Сити - Недъм Онуоха. В същото време Стивън Джерард някак се губеше и не беше главното действащо лице за отбора на Ливърпуул, както обикновенно.
"Червените" на няколко пъти изпробваха качествата на Джо Харт с далечни удари, най-вече дело на Бенаюн и Фабио Аурельо, но стража всеки път беше на своето място.

Като цяло през първите 45 минути имаше доста интригуваващи моменти и пред двете врати, но защитите бяха безпогрешни и всеки път отказваха атакуващите играчи на противника.

За отбелязване е, че срещата бе много коректна. През първото полувреме футболистите на двата тима бяха извършили забележителните три фаула. На почивката Рафа Бенитес явно беше провел сериозен разговор със своите подопечни, защото от самото начало на второто полувреме те се хвърлиха да търсят гол. В 48-та минута бяха близо до откриване на резултата. Центриране по земя в наказателното поле на Сити беше засечено от страна на Фернандо Торес, но изтрела на испанеца от около 6-7 метра нямаше нужната сила и стана лесна плячка за Харт. Това, обаче не отказа "мърсисайдци" и най-вече чрез двамата си нападатели в тази среща - Каут и Торес се опитваха да превземат врата на домакините.

Положеняита за гол пред възпитаниците на Ериксон много намаляха, а и се виждаше умора в основни фигури като Елано и Мартин Петров. Освен всичко друго Сити играеха само с един нападател - Васел, на когото му беше много трудно да се пребори с качествената защита на "червените". Машчерано също изигра добър мач и имаше решаваща роля в дефанзивен план, като често се връщаше назад и отнемаше топката от халфовете на Сити. Свен Горан Ериксон потърси начин да засили атаката като вкара втори нападател - Бианки, но и той се сблъскваше със стената от бранители през Рейна.

В 87-та минута дойде и най-сериозното положение за гол на гостите. Удар с глава на Каут беше отразен от Харт. Намесата на младия вратар обаче не беше убедителна и топката влизаше във вратата, когато от голлинията капитанът на "гражданите" Ричърд Дън изчисти. Той, както и другия централен бранител Майка Ричърдс имаха няколко решаващи намеси, при опасни ситуации през Харт.

Така в интересен, но без голове мач, двата тима си поделиха точките. Това още повече ги отдалечи от върха. Домакните, пък за пореден път показаха, че все още имат много работа преди да могат да съперничат на отборите от Топ 4 в Англия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация