БФС иска ЦСКА в "А" окръжна

20:16
БФС иска ЦСКА в "А" окръжна
ЦСКА е на прага на изпадане в четвъртия и най-долен ешелон на футбола ни. БФС категорично отказва да регистрира новия клуб ФК ЦСКА. От централата само изпращат искове до "Армията" със задължения към всевъзможни мениджъри и бивши служители, на които бившите собственици не са се издължили, информира "Труд".

БФС не желае да свика правната комисия, за да допусне картотекиране на играчите в новия клуб, защото на "Армията" не е влязъл синдик и спортното наследство е в старото дружество и новото не може да стане член на футболния съюз. Ако остане в сегашния си вид, ЦСКА задлъжнява все повече с всеки изминал ден. А аматьорският статут и "В" група не погасяват дългове. Нежеланието на БФС да асистира на отбора, събиращ най-много публика и тв аудитория в последните 3 години, ще принуди ръководството да предприеме крайна мярка. А тя е създаване на нов ЦСКА в "А" окръжна група.

По този начин държавата в лицето на НАП ще загуби всичко, което има да взима - малко над 11 милиона лева. Все още главните акционери Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не са показали желание да ги изплащат и едва ли ще го направят. Най-новата ситуация с ЦСКА може да форсира план "Б" на "Българска армия" и още догодина клубът да е в "А" група.
Вече няма да има абсолютно никаква пречка за старата идея за сливане на ЦСКА с Литекс - чрез новосъздадено в "А" окръжна група "червено" дружество, което да замени ловешкия клуб в елита. И при създалите се обстоятелства това ще е най-очакваният ход. В името на завръщане с гръм и трясък в "А" група най-вероятно ще бъде жертвано участие на Литекс в евротурнирите, ако отборът въобще се класира. През лятото именно Лига Европа се оказа една от пречките за преименуване на оранжевите в ЦСКА – УЕФА нямаше да позволи клуб с ново име да участва. Амбициозният проект сега е червените да атакуват титлата още през 2017 година.

На "Армията" обвиняват ръководството на централата за ситуацията в клуба. И като най-голям грях се отчитат безкрайните компромиси към предишните собственици, когато от ул. "Иван Асен II" №26 са си затваряли очите при многото дългове към държава, компании и частни лица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
04.09.2015 09:52

а за феновете на цска - вие докато не знаехте как ще свърши цирка тва лято искахте а окръжна и на чисто. 3 месежа по-късно пак само сочите перуки, гелове и т.н. или плащайте или започвайте наново без купи - но със "ценностите заложени от старото дружество" - т.е. мустаци, скинари, 2 години казарма и добри джуров.

англичаните казват - it will have to get worse before it gets better.

тинк абаут дат....

ub7
04.09.2015 09:44

т.е не са платили и 1 стотинка и немат ник'во намерение да плащат

red_machine
04.09.2015 00:57

А БФС, иска ли още камъни, дърво, и коктейл молотов?

lucky_boy_71
04.09.2015 00:12

БФС, Гела, Венци, леевски, перуки, национали - супермени, а футбола умря. Оставка ..... ха ха. Те са безсмъртни.

genchooo
03.09.2015 20:26

За първи път от много години ще пропусна да отида на мач на националите, както и всеки себеуважаващ себе си фен на Цска давате ли си сметка колко пари и подкрепа губите?! Или не ви пука?

night_wolf1984
04.09.2015 10:20

Добре,че е Пеевски,че да си платите бакийте...ДПС-ари!!!

Kalinho
03.09.2015 23:55

и по точно какво общо има националния отбор? Законите са за всички, не може да не плащаш от години и всеки път да ти се разминава. Законите и правилата са за всички (вярно при вас партията майка ви помага доста години но е крайно време да се сложи край на това).

Rezors
03.09.2015 20:23

"Абсурдът наречен България. Масов спорт" - "Сагата на червените" - епизод 2 894..