ФИФА иска отнемане на 15 точки от актива на ЦСКА

11:59
ФИФА иска отнемане на 15 точки от актива на ЦСКА
По нареждане на ФИФА от актива на ЦСКА трябва да бъдат отнети 15 точки, заради задължения към футболисти и агенти, съобщиха от ръководството на БФС на пресконференция. Армейците дължат около 150 000 евро по три дела, за които Международната централа е уведомена и вече е взела решение.

От БФС подчертаха, че родната централа не е страна по случаите между клубове, състезатели и агенти. Двете страни изпращат всички документи до ФИФА и оттам отиват до камарата за разрешаване на спорни случаи. Дава се 30-дневен срок за изпълнение на задълженията и ако не бъдат изпълнени в срока, отиват в Дисциплинарната комисия на ФИФА. Определя се нов 30-дневен срок и след ново неизпълнение следва дисциплинарно наказание - първо официално предупреждение, после отнемане на точки и накрая понижаване в по-долна дивизия. БФС трябва да спазва всички тези правила, иначе е заплашен от сурова санкция - изваждане на всички национални отбори от турнирите на ФИФА.

От ЦСКА са уведомени и са напълно наясно със ситуацията. От червения клуб са изпратили писмо до БФС, в което е приложена молба за отлагане на процедурите. В момента Българският съюз изчаква становището на ФИФА. Общо задълженията на ЦСКА са към 23 млн. лева, потвърдиха от БФС. В момента всичко е в ръцете на ЦСКА - отборът има право да се състезава в по-долната група, но това не преустановява задължението му към изплащане на дълговете. Може да се фалира сегашното дружество и да се създаде ново, което ще започне от "А" окръжна група.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

torbalan421
18.09.2015 21:40

Бе тия от ЦСКА много са крали бе - 23 милиона лева. Ми тия прокурори що не вземат да ги приберат,а съдиите ги вкарат на топло докато не върнат парите !

valeri777
14.09.2015 18:09

Аз пък си мисля че има малко пръст и от ББ за да могат Бистрешките котета да станат първи и да влезат във Б група. Наистина жалка история във една мафиотска държава! Жалко за поколенията фенове на ЦСКА които търпят унижението на група бандити! Елитната А група има нужда от силен ЦСКА! П.П пиша като фен на ФК Левски !

WDale
14.09.2015 15:50

Това дори да се обмисля варианта са фалит и неплащане на сумите е тотално циганско и неморално. Не може така всеки дето му кефне да тегли кредити, да трупа дългове и в момента в който не му изнася - оп, обявяваме фалит, няма да плащаме нищо, от утре - пак градим на чисто. Що за безобразие е това...

gerrard9000
14.09.2015 17:45

точно заради далаверите сме в това положение. в даден момент просто няма как да не ти се поиска сметка. а всичко е пари...не е защото е син този или онзи, а защото няма как да изкара пари от нас...за това сме ненужни.това е истината за жалост. всичко е пари.

miro211
14.09.2015 17:29

абе ако БФС си "затвори" за малко очите и ЦСКА ще е без задължения. Колко далавери за милиони евра станаха през кипърски офшорки. Но перуката е син и иска ЦСКА в батака.

gerrard9000
14.09.2015 16:13

Съгласен съм с теб ако ситуацията е следната: ако аз не си плащам и задлъжнявам...нито ще мога нова фирма да отворя, нито нов кредит ще ми дадат. нали така. ще си остана задлъжнял. Въпреки че дори да ми вземат жилището, да ми запорират заплатата и т.н. аз като съм клошар как ще ги върна? Пак ще е неморално, че хората няма да си вземат парите от мен. *lol* Само че ЦСКА не е човек, а фирма. И тази фирма има може да бъде закривана. голяма част от дълговете си ЦСКА има заради собствениците си. Парите, ако бъдат търсени, трябва да се търсят както от ЦСКА - до където стигнат, така и от Борисов, Митал и всички тези техни фирми и дружества.

Teemo
14.09.2015 14:55

Не, не ми се иска ЦСКА да има 100 милиона (не милки) задължения.
23 милиона задължения + 11 към НАП.
А 65 милиона са думи на Ганчев в ефир, когато каза, че ЦСКА са загубили общо над 90 дела през годините и излизат нови и нови. Така сумата можела да стане 65 милиона ако това продължи. *cool*
И аз искам силни Левски и ЦСКА с 0 задължения - постоянно спорещи за титлата с още 3-4 отбора. Да имаме поне 2 отбор в ШЛ + 3-4 в ЛЕ всяка година. Но това е реалността.

gerrard9000
14.09.2015 14:53

точно така. а според мен така или иначе загубихме 1 година, защото нищо не се промени с попадането във В група. задълженията останаха същите.а какъв е смисълът да забиеш един закъсал отбор финансово в по-долна дивизия, но да си запазиш милионите задължения. Трябваше А окръжна с цялата тази система с фалита...ако разбира се е възможна. Но за мен няма как да се искат пари за задълженията на ЦСКА от новооткрито или вече съществуващо друго дружество. то ще има и друг собственик. така, че няма как и от ГГ да бъдат взети парите. Него го няма в нито един документ свързан с ЦСКА

spensi
14.09.2015 14:51

истината е че трябваше да се реагира много по-рано от страна на БФС по казуса ЦСКА и да не се стига до тук, ако още в самото начало бяха спряли тия далавери в клуба сега щяха да са много по добре но ако се разровят още колко ли клуба от А група ще последват пътя на ЦСКА успех все пак дано всичко се развие възможно най-добре за ЦСКА най-малкото заради феновете им.Късмет момчета дано да ви гледаме най скоро време в А група където ви е мястото

gerrard9000
14.09.2015 14:29

при фалит не трябва ли цялото имущество и други притежания на ЦСКА да се изземат от институциите и лицата, които имат да чакат пари. Но докъдето стигнат. останалите като няма от къде да се вземат... нали дружеството фалира? Как така друго дружество ще наследи дълговете? Дори ЦСКА да е неговото име? не съм много наясно, но според мен това не е вярно, че новият отбор ще плаща задълженията на старият фалирал. защото няма да има връзка м/у тях - тя ще бъде само в главите ни. черно на бяло няма да я има. Колкото до историята...тя няма как да се изгуби именно заради тази връзка. Както и да се обяснява, че например ЦСКА Септемврийско знаме няма 31 титли, то никой няма да може да си избие от главата, че това си е ЦСКА...същите играчи, ръководство, стадион и публика...

simon_66
14.09.2015 13:55

Лошото в случая е,че фори да бъде създаден нов отбор в А окръжна група, той ще трябва да плати парите, които се дължат към всички треньори, футболисти, НАП и т.н., а те не са никак малко. Откъде ще намерят десетки милиони лева не ми го побира главата... много е тежко положението в отбора и сега ще си проличи на кого му пука за отбора и на кого не! Казвам го като фен на Черно море и истински ми се иска някак си отборът да се стабилизира, колкото и отчайващо да е положението на армията.

miro211
14.09.2015 13:52

Ей много ви се иска на всички левскари, ЦСКА ако може да има 100 млн. задължения:"Общо задълженията на ЦСКА са към 23 млн. лева, потвърдиха от БФС". Ти де ги видя 35 че и + и щели да станат 65 "МИЛКИ". Кажи милиона, какво това "милки"

miro211
14.09.2015 13:45

БФС какво имаха в устата, че допуснаха ЦСКА да започне от В група без опрощаване на дълговете. Или сега тарикатите (разбирай управителите на БФС) да го играят "добрите ченгета". На ЦСКА ли е работата да определи в коя дивизия да играе!!?

Rezors
14.09.2015 12:54

И да ги отнемат пак ще си ги върнем и ще се класираме. *joking* Сега сериозно - много гадна случка,това може да повлияе и ще на оздравяването на клуба,дано след отнемането момчетата да играят 2 пъти по-нахъсано и да класират отбора в "Б" група.

Teemo
14.09.2015 13:02

Какво връщане на точки бе пич? Ако не си платите след отнемането на точките директно ви бият шута в А окръжна. Никакво оздравяване няма да има защото няма кой да плати 35+ милки които могат да достигнат до над 65 милки според думите на ГГ. Истината е, че отивате към закриване и създаване на нов клуб без история. Защото и тя върви с дълговете. *money**cigarette*

night_wolf1984
14.09.2015 12:51

До коментар [@comment 1836784] от [@user babinoto]:

ще ви закрият до 1-2 години..няма страшно *smile*