България U17 победи Вестфалия U17 с 2:0 в контола

10:18
България U17 победи Вестфалия U17 с 2:0 в контола
Юношеският национален отбор на България до 17 г. победи Вестфалия U17 в контрола, която се игра в Германия, където тимът е на подготовка.
 
Националите взеха инициативата още от първите минути и наложиха териториален превес на стадион „СВ Хаберн“ в Хаберн (Ашеберг).
 
Още в 4-та минута Атанас Кабов се възползва от неразбирателство между централните защитници на домакините, открадна топката и стреля, но вратарят спаси. Малко след това и Никола Гавов пробва мерника си с удар пред наказателното поле, който премина на сантиметри до гредата. В 13-та минута Иван Тилев се измъкна от защитата и опита удар, но вратарят на Вестфалия отново бе на висота. Логичното все пак се случи и "лъвчетата" откриха резултата чрез Мартин Милков, който проби отдясно, стреля, топката рикошира в гредата и влетя в мрежата. Седем минути преди края на първата част Атанас Кабов шутира силно на сантиметри над гредата. Същият все пак успя да се разпише, след като се оказа на правилната позиция след една избита топка в наказателното поле на противника в последните минути на полувремето.
 
През втората част и двата отбора намалиха оборотите и запазиха статуквото от първото полувреме.
 
Жълти картони: Петко Христов.
 
Съставът на България U17:
 
12. Петър Петров
 
2. Никола Гавов
 
3. Валентин Антов
 
4. Петко Христов
 
7. Мартин Милков (Хюсейн Трайков)
 
8. Иван Тилев 
 
11. Атанас Кабов (Мартин Ковачев)
 
14. Николай Янков
 
15. Денис Бучев
 
16. Димитър Илиев
 
21. Кристиян Димитров (Калоян Кръстев)
 
Следващият мач на България U17 е в сряда, в 18:30 часа българско време срещу регионален отбор, а срещата ще се играе в спортен център Кайсерау. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация