80 000 лева награден фонд за Литекс и Левски

12:44
80 000 лева награден фонд за Литекс и Левски
Наградният фонд на двубоя за "Суперкупа Еврофутбол – България" тази година между Литекс и Левски ще бъде 80 000 лв.. Регламентът за провеждане на мача остава същия като досегашните издания.

Победителят ще получи 50 000 лв, загубилият - 30 000. Съдийската бригада ще ръководи мача безплатно. Билетите за секторите "Б" и "Г" са по два лева, за "В" са 3 лв., в сектор "А" ще се влиза срещу 5 лв. "Еврофутбол" ще отличи с почетен плакет най-добрия футболист в мача, който ще бъде избран чрез анкета сред журналистите.

Букмейкърската къща отново ще се опита да създаде допълнителни емоции сред зрителите на стадиона. Непосредствено преди срещата момичетата на "Еврофутбол" ще хвърлят пет топки в публиката. Феновете, уловили топка, получават правото да участват в играта "Гол от центъра", която ще се проведе между двете полувремена. За отбелязан гол по въздуха печалбата е 10 000, ако кълбото докосне земята преди голлинията наградата е 500 лв.

Еврофутбол и Професионалната футболна лига подписаха нов петгодишен договор за провеждането на Суперкупа Еврофутбол - България. Председателят на ПФЛ Валентин Михов благодари специално на букмейкърската къща за оказаното съдействие.

"В България има израз - приятел в нужда се познава. В случая с Еврофутбол мога да перефразирам - приятел в криза се познава. Голямо благодаря на Еврофутбол, успех и на двата отбора, радвам се, че първите резултати на българските тимове в Европа са добри. Желая лек жребий на Литекс", каза Михов.

Новият спортно-технически директор на Левски Георги Иванов-Гонзо заяви, че иска "сините" да спечелят трофея.

"За Левски е удоволствие да играе в този турнир. Срещаме много силен съперник, надявам се на достоен сблъсък. Не сме на улицата, за да се заканваме, но се надявам Левски да победи. Приоритет ни е мача за Шампионската лига срещу ФК Баку, но тези които ще излязат на терена в събота, ще дадат всичко от себе си, за да спечелят Суперкупата", коментира Гонзо.

"Радвам се, че отново ще участваме в този двубой. Чест за нас е да играем срещу шампиона Левски, надявам се да стане хубав двубой и най-сетне да спечелим Суперкупата. Това е изключително престижен двубой, няма да се заканваме и се надявам да спечелим", заяви президентът на Литекс Трифон Попов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация