Ас на Арсенал пипна малария

14:34
Ас на Арсенал пипна малария
Защитникът на английския Арсенал Коло Туре е заболял от тропическата болест малария, пише в."Сън". Симптомите на болестта са се проявили при звездата на "артилеристите" малко след завръщането му от почивка в Кот д’Ивоар.

27-годишният футболист е получил световъртеж и внезапна умора на лагера на Арсенал, който се провежда в Унгария и Австрия. Туре веднага е бил откаран във виенска болница за лечение от маларията, която в редица случай се оказва смъртоносна.

"За всички беше ясно, че Коло не се чувства добре. След изследванията в болницата веднага разбрахме, че проблемът е малария. Лекарският ни щаб е много загрижен за футболиста и ще направи всичко за да го върне възможно най-бързо в игра. Това обаче едва ли ще стане в близкия един месец", коментираха от английския клуб.

Маларията е една от най-разпространените заразни болести на планетата. Всяка година се регистрират по 300 - 500 млн. клинични случаи на малария, като над 90% от тях са в Африка. Ежегодно маларията е причина за смъртта на от 1 до 2,7 млн. души.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари