Сър Алекс: Гигс ще бъде чудесен мениджър

10:33
Сър Алекс: Гигс ще бъде чудесен мениджър
Бившият наставник на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се изказа ласкаво за своя бивш възпитаник и настоящ помощник треньор в тима – Райън Гигс. В своята нова книга "Leading", легендарният мениджър споделя, че уелсецът притежава всички необходими качества, за да бъде успешен треньор.
 
"Райън може да стане отличен мениджър - той определено има интелекта, присъствието и познанията. Въпреки това не съм обмислял да посоча него или някой друг от футболистите за мой наследник, докато те бяха все още активни спортисти", заяви Фъргюсън.
 
Настоящият треньор на червените дяволи Луис Ван Гаал също изрази увереност в бъдещите успехи на уелсеца. 'Очаквам Гигс да е следващият мениджър на Юнайтед, след като аз си тръгна. Той също има задачи, които трябва да изпълнява, подобно на футболистите. Но това, което прави за мен е страхотно."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Amateur1878
22.09.2015 16:29

Момчета - успехите и рекордите са за това, за да се подобряват. Защо не Гигс да задмине САФ? Всичко е възможно. Гигс е млад, така че без никакви проблеми може и това да стане. През 70-те години сигурно е било научна фантастика някой да си помисли, че даден играч ще подобри рекорда на Сър Боби Чарлтън по голове. Сега сигурно се мисли същото и за рекорда на Рууни, който се надявам да бъде подобрен с още повече голове. Така че нека видим и какво ще става и с Гигси. Искрено му пожелавам да задмине САФ в пъти повече *smile*

Bitten
22.09.2015 13:44

Съра сигурно от няколко дни не е влизал в Уинър, щото явно не знае, че в юнайтед много сериозно се чудфели дали да не вземат гуардиола. Може ли такова нещо, да не се запознае с фактите първо преди да говори публично.

Amateur1878
22.09.2015 14:05

Знаеш ли, винаги съм си мислил, че подобни простотии оказват ненужно напрежение върху треьнорите и играчите. Имам предвид писанията на жълтите медии като Сън, Мирър, Дейли, АС, Марка и пр. За треньорите откъм ръководене, за играчите откъм представяне на терена. Важни факти като голове, асистенции, победи остават на заден план, а се гледат възможно най-дребните неща. Примери: с Ван Гаал - втори сме в момента. С може би колеблива игра, но все пак втори и на две точки от Сити. И това е само началото на сезона, а те вече започват да пишат за смяна на треньора. Пример за играч: Фелайни в първият му сезон. Медиите какво ли не писаха за него, че не оправдавал парите, че не бил класен за Юнайтед и какво ли не. Дори се стигна до там и да бъде гаврен от някои фенове на стадиона. От миналият сезон вече го изкарват новият Зидан, едва ли не, и всеки се чуди как така не е твърд титуляр. Следователно, феновете и те. За съжаление, много фенове вярват на тези статии и се влияят прекалено лесно от написаното и лесно променят виждането си за даден треньор или играч. Получава се така, че подобни медии като напишат, че даден треньор е за смяна и болшинството от фенове наистина приема, че ИМА нужда от смяна и започва да мрънка. Същото важи и за играч. Да, Ван Гаал е професионалист, но фенските настроения са голямо нещо. Надали някой треньор няма да се повлияе от прелитащ самолет с искането за оставка. Да се види къде ще сме януари месец, пък тогава вече да се правят някакви изводи. Към момента е глупаво.

Amateur1878
22.09.2015 13:40

Дано го видим Гигси като треньор на Ман Юнайтед. Учил се е от най-добрият в професията, наясно е с традициите на отбора, британски треньор. Отначало ще му е доста трудно, ясно е, но към него бих имал търпение и 3-4 сезона без никакви проблеми. Още повече, че и САФ все още е в Ман Юнайтед, така че ще може да му дава наставления.

billy_944
22.09.2015 13:33

Ясно е,че той ще е наследникът на ЛВГ,няма Клоп няма Гуардиола..Просто Гигс познава философията и на Съра и на ЛВГ което е страхотна смесица,също познава повече от всеки обстановката на Олд Трафорд и с малко помощ от Съра в първите 2-3 години може да докара дяволите до предишната слава.Ако си спомните как се промени играта на Юнайтед под негово ръковордство след напускането на Мойс до края на сезона,атакуващо и динамично без излишни пасове и туткания,просто чист красив атакуващ футбол,както казваше Съра "Забавлявайте ме момчета,пробвайте нещо интересно,50 метров пас или удар от дистанция направете играта интересна"това е философията с която Гигс е закърмен и с още някоя година под крилото на ЛВГ мисля,че ще може да направи страхотна комбинация!С един добър помощник мисля,че ще носи товара да си мениджър на Юнайтед успешно!

petko9305
22.09.2015 16:00

Нямам предвид да постигне същите успехи и рекорди на САФ, а да се задържи дълго време начело и подобно на САФ да печели титли и купи редовно.

Luxury
22.09.2015 14:18

Напълно съм съгласен! petko9305, "нов" като САФ, няма да има!

petko9305
22.09.2015 14:06

Така е *smile* Гигс може би ще бъде новия САФ.