Рекордите на Левандовски срещу Волфсбург

12:43
Рекордите на Левандовски срещу Волфсбург
Вчера нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски реализира пет гола във вратата на Волфсбург в разстояние на само девет минути.

Полският стрелец започна срещата като резерва. Гуардиола пусна Левандовски в игра на почивката и с този си ход обърна развоя на двубоя.

Волфсбург водеше с 1:0 след 45 минути игра, но от 51-та до 60-та минута вълците преживяха истински кошмар.

"Трудно ми е да си обясня какво се случи. Никога не съм преживявал нещо подобно, нито като играч, нито като треньор. Да вкараш пет гола на Волфсбург не е лесна задача. Щастлив съм за Роберт. Този мач ще му вдъхне още увереност в неговите способности", коментира Хосеп Гуардиола след мача.

"Какво мога да кажа? Нападател от световна класа отправи пет удара и можеше да вкара 7 гола. Това се случи. Но не трябваше да се случва. Държахме всичко под контрол през първото полувреме, но тогава се появи Левандовски и тези 9 минути", каза пък наставникът на Волфсбург Дитер Хекинг.

Ето какви рекорди подобри вчера Роберт Левандовски:

► Левандовски направи най-бързият хеттрик в историята на Бундеслигата /3 гола за 4 минути между 51-ата и 55-ата/

► За първи път в историята на Бундеслигата резерва вкара 5 гола в един мач

► Най-бързите 4 гола в Бундеслигата /за 6 минути между 51-ата и 57-ата минути/

► Най-бързите 5 гола в историята на Бундеслигата /5 за 9 минути/

► Един играч вкарва 5 гола в един мач от Бундеслигата за първи път от 1991 година насам

► За 5-те си гола Левандовски имаше нужда само от 9 докосвания на топката

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
23.09.2015 16:04

Какво омаловажаване на това постижение *smile* Професори, тогава другите играчи, не само вашите любими, като им подават, защо не вкарват? Нали... защо като толкова не искате да признаете постижението на един, защо когато поставите друг в същата ситуация не се получава това? Недейте така. Не ми казвайте, че Роналдо, Меси и другите не са имали възможността да отжележат 5 гола за 10 минути, защото ще е направо смешно.

GaLaxY94
23.09.2015 15:22

Няма спор това уникално постижение, но головете освен последния не са нещо особено... сам на празна врата и сам срещу вратаря..

Arsenal966
23.09.2015 16:17

Истинската класа на Левандовски си пролича при 2-рия и 4-тия му гол.Имаше положения пред него и той ги вкара и бяха наистина красиви голове.5-тия гол.....колкото и красив да е...си е на късмет,защото просто риташ и топката или ще влезне или няма да влезне,няма как да си сигурен ! Все пак беше труден изстрел и Лева се постара доста за да се нагоди към топката.Проблема е че и самия Налдо не знае как не успя да избие топката,преди да стигне до крака на поляка,който да я изпрати в мрежата.При 1-вия и 3-тия гол,просто е било писано да влезне топката във вратата и то след изстрел на Лева.Голяма доза късмет си имаше и при 2-те ситуации......при първата,просто топката по един или друг начин стигна до Лева и той вкара без никакви проблеми,а при 3-тия гол.....изстрел,греда,пак изстрел,пак топката отива при Лева и после с глава и в мрежата.

sksw
23.09.2015 15:43

Те и на този от снимката повечето са след асистенция от някой и сам срещу вратаря, но ги е вкарал нали ? Това което направи Левандовски не го е правил НИКОЙ за само 9 минути и няма нужда да омаловажавате постижението му.

sksw
23.09.2015 15:14

Левандовски направи нещо удивително, но принос за постижението му имат и останалите играчи на Байерн, все пак при 4 от 5 му гола те му подадоха, а именно Гьотце при два, Мюлер и Коста при другите два. Но е факт, че отиграванията които направи той при всяко едно положение бяха невероятни.

best_WINNER_bg
23.09.2015 13:21

Какво бе това излизане до центъра на Нойер *surprized* трябва да се отбележи и невероятния пети гол

miro211
23.09.2015 13:52

Ми Волфсбург ако бяха отбелязали при това излизане на Нойер, нещата едва ли щяха да се развият така.

Messiah
23.09.2015 13:04

А само между другото - да държиш на пейката човек, който може да вкара пет гола за девет минути...
значи си много зле като треньор!!!

Arsenal966
23.09.2015 16:09

Приятел....ти видя ли 1-вия и 3-тия гол на Левандовски ? Дозата късмет си беше там...и беше в не малки количества,а за 5-тия гол,който беше невероятен,мога да кажа само едно и то е.....как по дяволите Налдо не изби топката ? Лева сякаш знаеше,че бразилеца няма да избие топката и направи уникален изстрел,който доведе и до гол.За 9 минути,на Левандовски му вървеше изключително много и пак казвам....нито Пеп,нито самия Леванвски,нито който и да е....е очаквал да видим 5 гола за 9 минути от един и същи играч и то влезнал като резерва ! Наистина не знам за какво точно виниш Гуардиола в момента,странно ми е ! Плащали му на Пеп милиона за да усети,кой ще изригне и кой не....отново ти казвам....няма как да усетиш,че за 9 минути,нападателя ти ще изненада целия свят по такъв начин ! Попринцип много критикувам Гуардиола,заради това как кара Байерн да играе и това,че примерно обича да пуска Лам като дефанзивен халф,но няма как да не го защитя в момента ! Левандовски в някои мачове наистина заслужава да е на скамейката,в други не....може да се каже,че е на приливи и отливи,но като цяло е фантастичен нападател !

Messiah
23.09.2015 15:26

И все пак Пеп е кофти треньор...при цялото ми уважение към него...дори след изключително умния ти коментар!!! Затова ти плащат милиони - за да предвидиш кой ще изригне и кой - няма да изригне! Ако нямаш ИНТУИЦИЯ за това - за какво се цаниш за треньор от световна класа? САФ как го правеше това изкуство? Как успяваше ВСЕКИ мач да извади най-доброто от тима? А тоя кибик държа поляка 45 минути и после бил супер втрещен как било станало!!!

Arsenal966
23.09.2015 13:26

Изключително глупав коментар ! Никой не е очаквал Левандовски да направи това нещо,включително и самият играч ! Лева си е страхотен футболист и бележи редовно,но всеки вижда,че не е същият играч от времето му в Дортмунд и заради това е виновен главно Гуардиола,заради начина на игра на Байерн.Левандовски миналия сезон и по крилото игра в някои случаи,но не можеш да обвиниш Пеп,че не е пускал Левандовски,защото просто не е така.Има време обаче,поляка ще включи на по-горна предавка и може би началото са точно тези 5 гола за 9 минути !