"В България постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг"

12:52
"В България постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг"
Бившият селекционер на България Лотар Матеус обяви, че е имало намеса в избирането на състава на "лъвовете", когато е водил тима. Носителят на "Златната топка" за 1990 година бе гост в Москва 1000 дни преди откриването на световното първенство в Русия 2018 година. Германецът коментира провала на Фабио Капело начело на руснаците и защо не му се получило в България.

"Аз съм бил селекционер на Унгария и България. Необходимо е да разбираш манталитета на играчите и местния език. Капело има отлични резултати, но те са постигнати почти с италиански отбори. Вземете например Джовани Трапатони по времето му в Интер. В Италия той беше много влиятелен треньор, но след като премина в Байерн Мюнхен, но заради незнанието на езика той загуби значителна част от своята сила. С Капело се случи същото", заяви Матеус.

"В началото играчите се стараеха да покажат най-доброто от себе си, но постепенно загубиха мотивация", допълни германецът.

България не ми се получи, тъй като част от футболистите бяха с връзки. Един - син на президента на футболния съюз, друг - женен за дъщеря му, трети -  с подобни неща. Постоянно чувствах намеса: вземи този, вземи друг. Така и не разбрах тази страна на българския манталитет", споделя Матеус в интервюто за руските медии.

Както е известно, Матеус пое България на 21-и октомври 2010 година, но бе уволнен септември следващата година след поредната слаба среща в Швейцария.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

todor_93
23.09.2015 22:38

Ама те не са виновни , Те не играят футбол от 20 години *confused*

Mek_bacTyH
23.09.2015 19:34

Матеус : "Един - син на президента на футболния съюз, друг - женен за дъщеря му..." ...хахаахехрхохее, тоя се е видял в чудо!
Абсолютно недопустимо е в националния отбор да се шири такава нагла и безпардонна шуробаджанащина. Ако подобно нещо се случи в нормална държава, целия им футболен съюз ще изхвърчи на секундата!

manutd_forlife
23.09.2015 19:25

Може би не много популярно мнение, но най-лошата година за българския футбол е похода ни през 94. Заради това, на някои хора много им се вдигна егото, всички ги респектираха и им позволиха всичко и сега Михайлов, Лечков и компания доста успешно работят в посока унищожаване на българския футбол. И имат наглостта да казват, че следващите поколения не стават и не се развиват, макар че те буквално пращат среден пръст на юношешкия футбол и дават терени да стават джунгли. Мен ми писна от такива жалки лицемери...

manutd_forlife
23.09.2015 19:21

Това всички го знаем, но когато някой каже нещо, го наричат мрънкало и почват да му се подиграват. За съжаление по-голяма част от насалението са овце, които единствено умеят да повтарят каквото казват другите. Но от друга страна, ако си диктатор или си фен на корупцията, България е една от най-добрите дестинации за развитие на тази дейност.*beer*

ComsteR
23.09.2015 18:57

До коментар [@comment 1840115] от [@user Messiah]:

Чакай малко, Аз не съм видял един тактически изигран мач под неговото ръководство. Как с Пената тръгнахме отлично? Толкова си разбира се Лотуса, ама стоя и се нагуши с пари, и си мълча през цялото време, щото е прав човек ли?

cvetan_vatev
23.09.2015 18:07

Браво, Лотар Браво, Матеос. Казал си нещо което се знае не само в България ами вече ни разбраха и в цяла европа. Докато са тия управители ще е така. Малак съм. Не си спомням "лудото лято" през '94 година. Слушал съм баща ми как възхваляваше тези велики играчи. Как те са ни поставили на футболната карта на света. А сега ги гледам какви мизерии правят с българският футбол и не мога да повярвам че баща ми говореше с такава любов за тях. Когато ги гледам не виждам велики футболисти, а измършавяли, стари помяри който се бият за кокала докато покрай тях българският футбол рухва.

kapitana123
23.09.2015 17:44

Издал е една публична тайна. Тъжно е, че думите му са истина и НАЦИОНАЛЕН отбор се сглобява на 100% от шуробаджанащина и мениджърски интереси. Резултатите са очевидни за всички

ComsteR
23.09.2015 13:10

Някой да ти е бил телеграма да идваш? Голям футболист и никакъв треньор, мишок.