Блатер платил на Платини 2 млн. франка компенсация

21:56
Блатер платил на Платини 2 млн. франка компенсация
Плащането на президента на ФИФА Сеп Блатер на 2 млн. швейцарски франка към ръководителя на УЕФА Мишел Платини се явява просто компенсация и нищо повече, заявиха адвокатите на швейцареца в писмо. Блатер не смята да напуска поста си заради образуваното срещу него дело.
 
В петък швейцарската прокуратура откри криминално производство срещу Блатер за злоупотреба със служебно положение и средства. Адвокатът му Ричард Калън обясни, че Блатер е обявил пред сътрудници на ФИФА днес, че си сътрудничи с властите и е потвърдил, че не е направил нищо противозаконно, затова не възнамерява да се оттегля в този момент. Относно плащането на Платини, Блатер е уведомил швейцарските власти, че с французина са имали ценно сътрудничество като съветник на президента през 1998 г. и преведените му пари са били законна компенсация и нищо повече. По тази причина Блатер ще остане на поста президента на Международната футболна федерация до новите избори, които ще се проведат през февруари догодина. В същото време Мишел Платини обяви, че е готов да предостави на Етичната комисия към ФИФА всичката нужна информация за плащането от страна на Блатер.
 
Според французина, той е бил направен в пълно съответствие с швейцарските закони. Платини има готовност да предостави всичката нужна документация по този случай. "Този платеж беше напълно законен. Бях разпитан в петък от властите, но не като обвиняем, а като човек, който може да предостави информация. Последните събития могат да нанесат вреда на имиджа и репутацията на УЕФА, затова се старая този въпрос да бъде разрешен колкото може по-скоро", се казва в изявлението на Платини.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
28.09.2015 22:57

Тая статия я публикувахте преди пет дена..даже написах,че тея са по голяма мафия от Якудза*smile*