Gillette Футболна Академия обяви победителите за 2009 година

11:16
Gillette Футболна Академия обяви победителите за 2009 година
На 29.07.2009 г. от 10.00ч. на стадиона на Национална Спортна Академия в София се изигра финалният мач между финалистите от четирите селекции в градовете Бургас, Шумен, Плевен и София, провеждани в рамките на 5-тото издание на Gillette Футболна Академия в България. Пет млади талатливи футболисти ще тренират една година в школата на Христо Стоичков в Барселона

Селекционери на финалния мач бяха Красимир Безински и Антонио Санчес – главен директор на школите на Христо Стоичков в Испания. Испанският селекционер беше приятно изненадан от демонстрираните футболни умения на българчетата. Изборът и на двамата селекционери беше особено труден поради наличието на наистина талантливи млади футболисти от цялата страна.

В крайна сметка бяха обявени имената на петима победители, които ще тренират един сезон в школата на Христо Стоичков в Барселона. Те са:

Йордан Йорданов – гр. Враца, ФК Ботев Враца
Едиз Гюрсес – гр. Кърджали, СОУ П.Р Славейков
Георги Кънчев – гр. Сливен, ОФК Сливен
Деян Райков – гр. Бургас, ФК Черноморец
Александър Георгиев – гр. Търговищв, ФК Светкавица

Победителите в тазгодишното 5-то издание на инициативата на Gillette заминават за Барселона в началото на септември. Там те ще играят в юношеската Премиера дивизион и ще мерят сили с юношеските отбори на Барселона и Еспаньол благодарение на своите предшественици - победителите в кампанията през 2008 г.
Един от миналогодишните финалисти – 12-годишния Божидар Краев, след изключителното си представяне в школата на Христо Стоичков, получи покана да продължи тренировките си в детския футболен клуб на Барселона.

Средствата за осъществяване на кампания се осигуряват от учредения от Gillette Фонд за откриване на деца-таланти, в който в продължение на 5 месеца постъпват 5% от цената на избрани продукти с марка Gillette, включително и на новата самобръсначка Gillette Blue 3, която тази пролет беше представена на българския пазар.
Посланици на кампанията са Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация