"Максимално мотивирани сме за Европейското"

15:16
"Максимално мотивирани сме за Европейското"
Момчетата са максимално мотивирани, защото това се случва много рядко - да играеш на такъв форум пред собствена публика. Даже бих казал, че им завиждам, на мен не ми се е случвало като състезател", коментира националният селекционер Пламен Константинов, два дни преди началото на Европейското първенство по волейбол в България и Италия.

Днес хората от организационния комитет на шампионата, треньорският щаб и играчите се срещнаха с медии в зала "Арена Армеец", където в петък "лъвовете" ще се изправят срещу Германия в първия си мач от надпреварата.

"Държавата направи всичко възможно да подкрепя постоянно волейбола. Волейболът е най-успешният ни колективен спорт, един социален феномен, който нееднократно е доказал, че обединява нацията. Очакванията ни са големи. Българските волейболисти през годините са ни радвали изключително много и цялата държава храни не само любов, но голямо уважение и респект към техния труд и техните постижения", каза спортният министър Красен Кралев.

Напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство. Предполагам, че ще имаме абсолютно перфектно ниво на организация, което за нас е изключително важно. За пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво, защото не е тайна, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме Световното първенство през 2018 година, заедно с Италия", допълни той. "Радващото е, че България отново е домакин на Европейско първенство, но още по-радващо би било, ако наистина нашият отбор постигне един добър резултата, с подкрепата на публиката. Струва ми се, че това е един много важен аргумент, ще имаме предимство, благодарение на това, че играем у дома и пред собствена публика. Пожелавам на отбора да покажат майсторството, което владеят и са доказвали през годините, и вярвам, че резултатите ще дойдат", сподели президентът на родната федерация по волейбол Данчо Лазаров. Наставникът Пламен Константинов изрази надежда, че отборът ще оправдае големите очаквани. "От наша страна ние ще се постараем да оползотворим усилията на всички и да донесем един добър резултат. Не мога да го обещая, защото съм спортист и знам, че в спорта всичко е възможно, но мисля, че имаме добрите шансове да направим едно силно класиране пред родна публика. Мисля, че и момчетата са максимално мотивирани, защото това се случва много рядко - да играеш на такъв форум пред собствена публика, даже бих казал, че им завиждам, на мен не ми се е случвало като състезател. Пожелавам им да го изживеят максимално, с най-позитивните емоции", каза селекционерът.

Председателят на организационния комитет Станислав Николов разкри, че интересът на феновете към първенството е голям, като за двубоя между България и Германия вече остават само 2 хиляди билета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация