НБА превю: Голдън Стейт Уориърс

13:35
НБА превю: Голдън Стейт Уориърс
Без съмнение един от основните фаворити за спечелване на титлата през новия сезон е настоящият шампион Голдън Стейт Уориърс. "Воините" от Златния щат изиграха по впечатляващ начин изминалата кампания и напълно заслужено триумфираха в най-популярната баскетболна лига в света. Сега обаче им предстои трудната задача да защитят трофея си.

Промените

ГСУ направиха няколко промени в офанзивната си линия, пращайки Дейвид Лий в Бостън в замяна на Джералд Уолъс и Крис Баб. По-късно Уолъс бе използван за сделка, която прати ветерана Джейсън Томпсън в Голдън Стейт, осигурявайки в негово лице дълбочина в състава на Стив Кър, както и солидно присъствие под коша. Все пак при наличието на Андрю Богът, Дреймънд Грийн, Марийс Спейтс и Фестъс Езели, Томпсън едва ли ще получава толкова минути на паркета, колкото в Сакраменто, но едно е сигурно - когато това стане, той знае как да оправдае гласуваното му доверие.     

Ключовите играчи

Хората, които ще изнесат тежестта на сезона, не са тайна за никого. На първо място, разбира се, е лидерът на тима и настоящ MVP Стеф Къри. Именно от него се очаква да поведе "воините" по пътя им към защитата на титлата. Ако е здрав и запази показателите си от миналата година, това няма да е никакъв проблем, в противен случай за Голдън Стейт става сложно. Веднага след него в този списък се нарежда Клей Томпсън. Подобно на Къри, Клей е отличен стрелец от тройката, което помага много за високата резултатност на тима като цяло. Splash Brothers определено са двамата баскетболисти в основата на миналогодишния успех и феновете очакват нови подвизи от тях и през наближаващия сезон. Пъзелът се допълва от Дреймънд Грийн, Андре Игуодала (миналогодишен MVP на финалите) и центърът Андрю Богът.

Какво да очакваме от Уориърс през сезон 2015/2016

Стив Кър направи ГСУ шампиони в дебютния си сезон като треньор в лигата, което беше забележително постижение - нещо, което не бе правено от 1982 г. насам, когато Пат Райли завоюва трофея с ЛА Лейкърс. Ако изключим Дейвид Лий, всички основни играчи от последната кампания са налице, което е предпоставка за нова силна година за Кър и момчетата му.

Изненадващо Голдън Стейт са определяни едва като трети фаворит за титлата след Кливлънд и Сан Антонио. За мен шансовете на Кавалиърс са силно надценени. Те са толкова големи към момента, защото в състава им е ЛеБрон Джеймс, но не мисля, че дори играч от неговата класа може да спечели сам титлата. Сан Антонио пък са тим с невероятно много талант и невероятно много опит, както и фантастичен треньор в лицето на Грег Попович, но при "шпорите" възрастта на основните им единици ще си каже думата рано или късно през сезона. Към днешна дата с перфектно балансирания си състав и лидера им Стеф Къри Уориърс изглеждат като най-отявления претендент за трофея Лари О'Брайън, а и както Док Ривърс обича да казва:

Те са шампиони, докато някой не ги победи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
13.10.2015 23:48

Тоя американския футбол ще е интересен,жалко,че не е популярен в България и не му знаем правилата*sad*

slaitime
10.10.2015 08:46

ЛеБрон не е сам в Кливланд! Забравяте, че Ървинг не успя да изиграе цялата серия срещу Къри. Как ли ще изглежда серия със здрав Ървинг? Погледнато, Запада има 8 отбора притежаващи всичко необходимо, за да спечелят титла, докато от другата страна стои един Кливлънд. Warriors са ми изключително симпатичен отбор.Сблъсък между Spurs(Aldridge, Duncan, Kawhi, Parker) и Warriors ми звучи титанично.

Notlike
09.10.2015 23:29

ЛеБрон вече издиша, вижда се, че сам трудно ще направи това с Кливланд, което постигна в Маями. Този сезон си мисля, че Клипърс са скрит фаворит за първото място, "ракетите" също не са за изпускане. Изтокът пак е слаб, най-вероятно Джеймс пак ще ги дръпне до финала сам, но там просто не виждам как могат да се противопоставят на Сан Антонио, ЛА Клипърс, Уориърс и Хюстън. Тези четирите тима са хегемони. Ако добавим и евентуални изненади от Дирк&co, страхотната класа на КД, който миналия сезон изпусна много заради травма - е, това стана страшно. На мен ми е интересно дали Роуз ще покаже пълния си потенциал и дали Джон Уол е способен да направи нещо с отбора на Биг Майк /Washington/.
За мен НБА няма фаворит и това го прави интересен. Всеки може да спечели. С интерес ще се следи и този сезон.

DreaD
09.10.2015 19:00

Не лош анализ си направил, хубаво е да има повече материали за НБА. Смятам обаче, че не си обърнал достатъчно внимание на Андрю Богът. Може да звучи клиширано, но защитата печели титлите, а ако има проблеми с Богът, ще има проблеми и за Голдън Стейт. За Кливлънд съм съгласен, не смятам, че ще се преборят за титлата. Егото на Леброн пречи повече, отколкото талантът му помага на Кавс. Друг минус за Кливлънд е треньорът им. Дейвид Блат е супер специалист, но сякаш не е за НБА. Някак си не го виждам като водач на отбора, по-скоро е втора цигулка след Джеймс, а ако треньорът няма уважението на играчите, тогава нищо добро не ги чака като отбор.ОКС, Клипърс, а защо не и моите любимци от Чикаго също са претенденти за титлата, макар и не толкова явни. Дано публикуваш анализи и за другите отбори.

El_Fenomeno_9
09.10.2015 18:25

Интересна статия , но аз лично очаквах по - сериозно подсилване от Голдън Стейт , определено имат състав , изпълнен с много непостоянни играчи ... Ако играта на извънземния Къри върви , останалите се вдъхновяват от него и също играят на върха на възможностите си , когато той обаче не е на топ ниво , което е нормално предвид , че се играе на такова високо ниво , с такова темпо и едва през 2-3 дена , тогава никой от останалите не може да поеме отговорности ! Аз като фен на Голдън Стейт го признавам , Игуодала направи страхотни мачове на финалите , но това определено не е знак , че е готов да го прави доста по - редовно , най - важното е да са здрави за плей-офите